Kaljanin Marko Končurat i voditeljica Ana Radišić u emotivnom glazbenom spotu

Marko Končirat iz Kali, iako medicinskog zanimanja, nije mogao ignorirati jaku potrebu za stvaranjem glazbe. Glazbom se planirao baviti isključivo kao autor, ali se u pjevačke vode upustio zbog emocija koje mu je ova pjesma pobudila, kako pojašnjava: Sve je krenulo od same riječi Bolero i stila glazbe. Ta me pjesma vratila u djetinjstvo i nešto što sam proživio, a riječi su se same slagale. Jednostavno sam pisao i stih je došao za stihom!

Pjesmu izdaje Croatia Records, a aranžman je radio Hrvoje Prskalo, osnivač grupe Bang Bang. Marko nam je ispričao i kako izgleda njegov proces stvaranja:

Najviše je toga nastalo kad sam bio ovo ljeto u Kalima, inspirira me taj mir i more. Kada krene kreativan proces, stvaram tekst i glazbu pjesme istovremeno. Ne mogu odvojiti taj proces jer su jako povezani u jednu emotivnu cjelinu. Pišem u jedan od mnogo rokovnika i na gitari isprobavam opcije. Slušam kako se što uklapa, snimam to i preslušavam. Važno mi je da smisao pjesme bude uvijek zaokružen, da priča priču koju će publika moći osjetiti,- zaključio je Marko.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...