Radeta: “15 kuna za parkiranje!? Obale i lučice kažnjavaju građane”

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra putem medija je izložio svoj prijedlog izmjena i dopuna Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Zadru. Nakon toliko godina nerazumijevanja problema stanovnika Poluotoka i svih ostalih koji imaju potrebu dolaziti na Poluotok, Gradska Uprava umjesto da riješi problem odlučila je vlastitim prijedlozima dodatno poskupiti i zakomplicirati život svojim sugrađanima.

Naime, već spomenuti ured potrudio se izbrojati broj parkirnih mjesta i broj ulazaka vozila u jednom danu na područje Poluotoka. Tako smo službeno dobili nesrazmjer po kojem 995 parkirnih mjesta svakog dana dočekuje 17 000 automobila! Isto tako valja napomenuti kako stanovnici Poluotoka nemaju rezervirano parkirno mjesto iako svakog mjeseca uredno plaćaju svoju parking kartu.
Kako je to inače praksa u našem Gradu, takozvani i samoprozvani „stručnjaci i menadžeri“ koji upravljaju ovako bitnim životnim procesima rješenje uvijek nađu u poskupljenju.

Tako su redom predložili izmjene o:
– načinu naplate parkiranja u Gradu Zadru koji se odnosi na razdoblje trajanja „ljetnog“ režima naplate u kojem je po novom prijedlogu predviđeno produženje razdoblja od 15.6. do 15.9. umjesto dosadašnjeg od 1.7. do 31.8.

– prijedlog je poskupljenje parkinga za 50%, to jest s dosadašnjih 10 kuna na 15 kuna po satu!

– Smatram kako se s ovim prijedlozima neće smanjiti problem manjka parkirališnih mjesta i gužvi na Poluotoku jer će približno jednak broj ljudi i dalje imati potrebu dolaziti na Polutok bez obzira na cijenu karte. Na ovaj način će se samo dodatno opteretiti budžet naših sugrađana. Jedino rješenje ovog problema su nova parkirna mjesta i izgradnja više-etažne javne garaže na području Ravnica koja bi trebala biti dovoljno velika da zadovolji potrebe po pitanju parkinga svih stanara i onih koji žele posjetiti Poluotok. Uz izgradnju istog objekta svakako bi trebalo uzeti u obzir da gradsko poduzeće „Obala i lučice“ u konačnici bude servis građanima koji je tu da riješi problem, a ne rodijačka firma koja uhljebljuje, kažnjava, terorizira te svako godine poskupljuje svoje usluge i prihoduje milijune nauštrb naših sugrađana koji se i dalje nemaju gdje parkirati!, napisao je Daniel Radeta, potpredsjednik GO SDP-a Zadar i predsjednik MO SDP-a Poluotok.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...