Vakulina vremenska prognoza; Evo kakav nas tjedan očekuje

Za razliku od ponedjeljka koji je u većini zemlje bio kišovit, u utorak će biti znatno povoljnije vrijeme, uglavnom suho, sunčano i toplije.

Najavljuje to HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u svojoj vremenskoj prognozi. U Slavoniji, Baranji i Srijemu se sasvim suho posvuda ne može jamčiti ni tijekom utorka. No, kiša, ako i gdje uopće i padne, bit će rijetka, kratkotrajna, i u malim količinama. Unatoč često umjerenom sjevernom i sjeverozapadnom vjetru, uz većinom sunčano vrijeme bit će toplije nego u ponedjeljak, uz najvišu temperaturu zraka 27 i 28 °C, piše Vakula za HRT.

Podjednako toplo i malo toplije bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, te uz pretežno vedro prijepodne i uglavnom oblačnije poslijepodne. I u gorju će povremeno biti više oblaka. Štoviše, mjestimice može pasti i malo kiše, većinom u Gorskome kotaru. Na sjevernom Jadranu sunčano, ponegdje i vedro, ali uz često umjerenu i jaku buru, prema otvorenome i tramontanu, koje gdjegod mogu imati i olujne udare, osobito podno Velebita. Temperatura zraka u porastu pa će poslijepodne ponovno biti i vruće.

U nastavku tjedna na kopnu još toplije, većinom i vruće, ali ponovno nestabilno. Pljuskova će gotovo svakodnevno biti mjestimice u gorju, a povremeno su mogući i drugdje, rjeđe sredinom tjedna, vjerojatno češće za vikend. Ni na Jadranu se ne može jamčiti sasvim suho, već od srijede na južnom dijelu, zatim i na sjevernom. No, pljuskovi, ako i gdje ih uopće bude, bit će lokalni i kratkotrajni, a za vikend će najvjerojatnije i sasvim izostati.

Bura i tramontana u srijedu će oslabjeti, ali ne i potpuno prestati. Noći će biti tople, a dani većinom vrući.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...