Zbog ovog recepta za pohane gljive zaboravit ćete na meso

Gljive su odlična zamjena za meso – bez obzira jeste li vegetarijanac ili jednostavno želite predahnuti od konzumacije hrane životinjskog porijekla.

Pohane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove – uvijek su sjajne, a uz ovaj recept – mesna amnezija je zajamčena.

Sastojci

  • 400 grama krušnih mrvica
  • 100 grama brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • Desetak većih šampinjona (ili gljive po izboru)
  • ulje za prženje
  • sol i papar po želji
  • 6 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. U blenderu pomiješajte svježi peršin i krušne mrvice dok ne dobijete fino smljevenu smjesu, dodajte sol i papar po želji. Peršin obavezno operite i dobro posušite prije miješanja s kruhom.

2. U mlijeko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

3. Gljive očistite i narežite na kriške debele oko jednog centimetra.

4. Na kuhinjsku površinu rasprostrite ‘stanicu’ za pohanje: u tri zdjelice odvojeno postavite brašno, mlijeko s limunom i krušne mrvice. Svaku krišku šampinjona dobro umočite u brašno, mlijeko i na kraju mrvice s peršinom, pa stavite peći na zagrijanu tavicu oko tri minute, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

5. Pržene šampinjone poslužite uz umak na bazi majoneze u koju možete dodati žlicu senfa, komadiće kiselih krastavaca, kapare, crvenu papriku i malo limunovog soka, piše Pun kufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...