Projekt Zlatna obala; Na Pagu će se sagraditi novi gradić za 10.000 bogatih stranih penzionera

U zagrebačkom muzeju Mimara u utorak navečer predstavljen je projekt Zlatna obala Ede Maržića, velike investicije koja predviđa gradnju cijelog novog gradića na Pagu u kojem bi u skorijoj budućnosti obitavalo više od 10.000 ljudi.

Vlasnik hotela Pag i kampa Šimuni još je ranije najavio da bi realizacija projekta stajala između 500 i 700 milijuna kuna, a u utorak su predstavljene i prve simulacije naselja u paškoj uvali Dinjiška. Predstavljanje projekta u koji Maržić ulazi s francuskim investitorima pratio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Trebao bi to biti, prema Maržićevim riječima, luksuzni grad zatvorenog tipa, najelitnija morska oaza na svijetu, s kompletnom uslužnom i drugom infrastrukturom prilagođenom starijim stanovnicima koji će na otoku Pagu moći kupiti rezidencijalne nekretnine, svaku s vlastitim vezom za brod ili luksuznu jahtu, te s pristupom otvorenom moru koji će Pažani, tvrdi Maržić, dobiti upravo zahvaljujući njegovoj viziji.

Maržićeva je vizija, naime, prokopati kanal koji bi uvalu Dinjišku povezivao s gradom Pagom te čijim bi se cijelim tokom gradile i naseljavale rezidencijalne, luksuzne nekretnine, stanovi i vile opremljene najboljim i najskupljim namještajem, ali i s kompletnom uslugom koja bi podrazumijevala svakodnevne usluge restorana te dostavu triju obroka dnevno do kućnoga praga, garažna mjesta za automobile, hotelski smještaj za goste rezidenata te uslužno osoblje, obavezno s poznavanjem materinskog jezika stanovnika te s manirama najboljih europskih i svjetskih ugostiteljskih radnika.

Taj umjetno prokopani kanal, objasnio je Maržić, bio bi srce paškog rezidencijalnog projekta, moment uz pomoć kojeg bi otok prvi put dobio pristup otvorenom moru te se prirodno nadovezivao na postojeći Paški kanal, piše Jutarnji.hr.

Foto: OtokPag.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...