“U ovom trenutku imamo 22 milijuna kuna”; Hrvatska je skupila novac za malenu Milu!

Presica roditelja malene Mile krenula je u 12 sati.

12.03 “U ovom trenutku ja na računu imam 22 milijuna kuna”, objavio je otac malene Mile.

Malena Mila Rončević s roditeljima sutra putuje na liječenje u Ameriku. Za liječenje u Sjedinjenim Državama, koje joj daje šansu za život, potrebno je gotovo tri milijuna dolara. Milina borba s teškom bolesti pokrenula je humanitarnu akciju koja je sve masovnija, neviđen je odaziv građana, sportaša, javnih osoba…

Dan uoči odlaska obitelji u Ameriku, Milini majka i otac žele iskoristiti priliku i zahvaliti se javnosti i medijima koji su im pomogli u prikupljanju sredstava za Milino liječenje. Održat će presicu u 12 sati, a potom će se objaviti i koliko je dosad prikupljeno novca za Milino liječenje u Sjedinjenim Državama, piše Net.hr.

Roditelji malene Mile, Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević, stigli su malo prije 10 sati u Veleposlanstvo SAD-a po vizu, piše 24sata.

U međuvremenu, kako doznaje N1, trenutačno je za Milu samo na izdvojenom računu Zaklade Nora Šitum uplaćeno više od 3,3 milijuna kuna. Stanje se iz minute u minutu mijenja, iznos ubrzano raste.

‘Imaju plan, Mila ima velike šanse za pobjedu’

Roditelji su optimistični. Milina majka Sanja Matijević Rončević rekla je tijekom vikenda za 24sata da su liječnici donijeli plan i da znaju kako se boriti protiv bolesti. “Prema najnovijim saznanjima koje sam dobila od profesora Primorca, čeka je sve dobro, ima velike šanse za pobjedu bolesti… Donijeli su plan, imaju plan, znaju kako se boriti protiv bolesti”, rekla je.

“Uz našeg znanstvenika, prof. Ivicu Đikića, koji se već javio, u cijelu se ovu priču uključio još jedan naš znanstvenik, prof. Dragan Primorac, koji predaje i na Sveučilištu Penn State. On je također u kontaktu s dječjom bolnicom u Philadelphiji. Primorac je te struke, sudjeluje u nekim istraživanjima u farmakogenitici, da se liječenje obavlja prema genetskim svojstvima pojedinca, a u bolnici u Philadelphiji raspolažu s nekoliko tih u svijetu revolucionarnih metoda liječenja”, izjavio je poznati novinar Vlado Rončević, djed male Mile.

U SAD kreću otac Marin Rončević, supruga Sanja i Mila, dok Milina starija sestrica, četverogodišnja Petra, ostaje u Rijeci. U Philadelphiji će obitelj biti najmanje godinu dana u kontinuitetu jer toliko će, kako su im rekli, minimalno trajati liječenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...