O jučerašnjem incidentu oglasio se Fun park: “Sve je napravljeno po protokolu!”

Nastavno na jučerašnji incident u zabavnom parku u okolici Biograda, zaprimili smo priopćenje istih u kojem se direktor parka ispričava, no tvrdi kako je sve odrađeno po protokolu.

– Zaustavljanje pojedinih sprava nije samo slučaj u našem parku. I u ostalim svjetski poznatim zabavnim parkovima takve se stvari često događaju. Primjerice, u Gardalandu na tjednoj bazi ima preko 30 sličnih intervencija. A da ne pričamo koliko smo puta doživjeli da na skijalištima ostanemo na žičari čekati vatrogasce na -10 C. Unatoč tome, u 3 godine djelovanja, ovo nam je tek druga nezgoda i vatrogasna intervencija takve vrste kojoj smo pristupuli na isti način kao i kod nezgode koja se dogodila tek nekoliko dana nakon otvaranja parka 2017., a koja je također završila uspješno, napominje Stipe Tabak.

– Uslijed raznoraznih nepredvidivih situacija pojedine atrakcije mogu stati, no čak i ako se dogodi kvar sprave, one su dodatno osigurane time da pri bilo kakvom nepravilnom radu staju. Svi posjetitelji koji su slučajno zapeli prema svim su protokolima skinuti s atrakcije bez ikakvih stresnih situacija. Malo se čekalo jer vatrogasci nisu imali dovoljno dugačke ljestve i ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći. Sve atrakcije u parku su proizvedene u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima sigurnosti u zabavnoj industriji te udovoljavaju najvišoj sigurnosnoj normi EN 13814, što podrazumijeva najviši stupanj sigurnosti za korisnike. Svaka od atrakcija, sukladno konstrukcijskoj izvedbi, sadrži evakuacijski protokol u slučaju mehaničkog kvara. Radi specifičnosti izrade atrakcije na kojoj se desio zastoj evakuaciji se mora pristupiti na način da se korisnike treba na najsigurniji način spustiti sa svojih sjedala, a što je u ovom slučaju profesionalno i maksimalno sigurno odradilo osoblje JVP Biograd na Moru.  Sve atrakcije u parku se prema protokolu proizvođača servisiraju i održavaju na dnevnoj bazi te je zajamčena maksimalna sigurnost u svakom trenutku. Nažalost, ovdje se radi o mehaničkom kvaru na koji nismo mogli utjecati, ali sigurnost korisnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, dodaje.

– Nakon uspješnog spuštanja s atrakcije posjetitelji su se i slikali s vatrogascima, a zabava u našem parku nastavlja se i dalje. Fun park Biograd je i član član svjetske krovne organizacije IAAPA za zabavne parkove diljem svijeta. Naš menadžment posebnu pažnju pridaje sigurnosti svih pojedinaca jer želimo da vaš provod u našem zabavnom parku bude nezaboravno pozitivno iskustvo, zaključuje u svom dopisu direktor Fun parka Biograd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...