u putničkoj luci gaženica

U PU zadarskoj svečano obilježen Dan policije: “Sustavi kao što je naš moraju se temeljiti na stručnosti”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Danas 26. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila, Policijska uprava zadarska obilježila je Dan policije i blagdan Sv. Mihovila.  Svečana  proslava Dana policije ove godine  je upriličena u Putničkoj luci Gaženica, gdje se u novoopremljene prostorije preselila Postaja aerodromske i pomorske policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. Uz izaslanstvo Policijske uprave te roditelja i članova obitelji, cvijeće su položili  izaslanstva Hrvatske vojske, Zadarske županije,  Ureda državne uprave, Grada Zadra,  te izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata.
Potom je u crkvi Sv. Mihovila služena misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, koju je predvodio policijski kapelan Ivo Topalović.

Na svečanoj akademiji koja je započela u 11 sati na terminalu Putničke luke Gaženica, uz načelnika Dražinu i suradnike su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici crkvene, županijske i gradske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina, udruge proizišle iz Domovinskog rata te brojni mediji. Svojim nastupom policijsku svečanost je uveličala i klapa Bibinje

U uvodnom obraćanju, uzvanicima se najprije obratio načelnik Postaje aerodromske i pomorske policije, Maksimilijan Surić, koji im je kao domaćin zaželio dobrodošlicu.
Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te je u prigodnom obraćanju kazao:

„Hrvatska policija je zbog toga čvrsto i neraskidivo vezana s hrvatskim narodom. U odlučnim godinama stvaranja, obrane i oslobađanja hrvatske države policija je u svim svojim sastavnicama dala nemjerljiv doprinos voleći svoj narod i svoju Hrvatsku, jer ljubav za te vrijednosti je ne samo dozvoljena već je imperativ života i jedini način opstanka.
Dame i gospodo, kolegice i kolege, sigurnosne odluke sve su teže i kompleksnije. Danas i najmanji propusti na polju sigurnosti mogu imati neslućene razmjere i nebrojene žrtve. Zato se sustavi kao što je naš moraju, prije svega, temeljiti na stručnosti.

Zatim je dodao: „Rezultati koje je ova PU ostvarila u proteklom razdoblju i dobra suradnja sa drugim državnim tijelima i pravosudnim institucijama, jamstvo su  za naš budući rad, a konačan cilj  je trajno povjerenje svakog našeg sugrađanina i to će nam biti najbolja nagrada za trud i žrtvu koju svakodnevno podnose mnogi naši policajci, ne štedeći se u borbi dobra protiv zla.“

Prigodnim govorom uzvanicima se obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Zadra, gđa Jagoda Surać te  župan Zadarske županije, Božidar Longin, koji je u svom govoru istaknuo odličnu suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, te na kraju čestitao policijskim službenicima njihov dan.

Na svečanosti su prigodno uručene zahvalnice policijskim  službenicima , koji su kroz godinu svojim predanim radom to zaslužili. Odlukom načelnika policijske uprave zadarske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana dodijeljene su zahvalnice:

Sandra Rončević – Postaja pomorske i aerodromske policije
Mate Prtenjača  – II PP Zadar
Dominik Čolak  – II PP Zadar
Ljiljana Gašperov-Dujmović – Služba kriminalističke policije
Dejan Sarka – PGP Gračac

Ravnateljstvo policije za doprinos u provođenju projekta međunarodne policijske suradnje – Sigurna turistička sezona 2019, dodijelilo je zahvalnice, koje im je svečano uručio Načelnik PU:

Antonia Radeljić  – PPAP, policijska službenica za graničnu kontrolu,
Mario Filipović – PPAP, pol. službenik – mornar
Gojko Burčul – PPAP, pol. službenik – mornar
Ivan Mrđen – PP Biograd, policijski službenik
Zvonimir Batur – Policijski službenik za stručno usavršavanje policije
Marijo Tokić – Voditelj Odjela za javni red
Božidar Budiša – Voditelj službe policije

Vanjski suradnici –  za uspješnu suradnju dodjeljene su zahvalnice:

Dr. Goran Šapina
Marinko Katuša
Jasna Miš
Neven Žunić
Sportski centar Višnjik

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar