I ove godine održava se 24. Zadar snova – Međunarodni festival suvremenog kazališta

Od 7. do 14. kolovoza u Zadru se održava 24. Zadar snova – Međunarodni festival suvremenog kazališta.

Otvaranje pripada jednom od vrhunaca ovogodišnje produkcije suvremenih izvedbenih umjetnosti u nas, predstavi Kill B stvorenoj u pogonu udruge Domino i organizacije Malo sutra te Festivala Ganz nove Perforacije. Autori i izvođači su Mia Zalukar i Bruno Isaković, izvedba je u sv. Dominiku 7. kolovoza u 21.30h.

Sljedećeg dana na programu je trajna Noć performansa u kojoj na scenu grada stupa naš i svjetski poznati umjetnik performansa Siniša Labrović, a u nastavku još se može vidjeti Valna blizina, Maje Rivić i Silvije Dogan, te pogledati selekcija video arta, hrvatskih eksperimentalnih kratkih filmova.

Još jedan od trajućih programa festivala je i The Essentials Graffiti i Hip Hop Jam, a koji je ove godine predviđen nastati na igralištu i zidovima Ekonomske škole na Boriku. Na njemu osim DJ-a i poznatih faca s rap scene, sudjeluje i 11 poznatih zadarskih i gostujućih writera koji će iza sebe ostaviti trajni umjetnički trag odnosno ljepši i kulturniji okoliš.

Na festivalu gostuje i rado viđeni gost, poljski redatelj i osnivač teatra i festivala izvedbenih umjetnosti A Part iz Katowica, Marcin Herich s predstavom Bonds u izvedbi Marlene Niestrój, a vidjet ćemo i splitske prijatelje, kazališno-cirkuske magičare ROOM 100 koji dolaze s predstavom Anje Ostojić – Dijete od pijeska.

Glavni pokrovitelj programa je uvijek i samo Grad Zadar uz također trajnu podršku Ministarstva kulture RH i Zadarske županije te Mreže izvedbenih umjetnosti Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

Partneri festivala Zadar snova 2020. su Domino Zagreb i Zadarski plesni ansambl. Pozdrav na pragu još izazovnijih, time možda još uzbudljivijih vremena, i vidimo se, riječima poznatog hita Bette Midler, sa distance.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...