Sabina Glasovac postaje potpredsjednica Sabora

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin jednoglasno je izabran za predsjednika Kluba zastupnika te stranke, doznaje reporter N1 televizije Hrvoje Krešić, koji javlja kako je informaciju potvrdio i sam Grbin.

Sabina Glasovac predložena je za potpredsjednicu Sabora, mjesto koje je ispražnjeno kada je ostavku podnio Rajko Ostojić.

Ovakve odluke sugeriraju da je postignut dogovor između dvije struje čiji je sukob u proteklom razdoblju potresao najveću oporbenu stranku, piše Telegram.

Sve je počelo kada je samo tri dana nakon što je Grbin izabran za novog predsjednika većina članova Kluba odbila njegov paket kadrovskih promjena.

Neslužbeno se pričalo da su zastupnici SDP-a novom predsjedniku zamjerili to što se o promjenama nije konzultirao sa stranačkim Klubom. Jedna od promjena koje je Grbin predlagao bila je da Glasovac od Ostojića preuzme mjesto potpredsjednika Sabora.

Kada je Klub odbio prijedlog novog predsjednika, došlo je do javne svađe u kojoj je Peđa Grbin za opstrukciju optužio svog prethodnika Davora Bernardića. Sukobljene strane počele su se približavati na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora stranke održanoj 10. listopada, a sada se čini da je postignut dogovor između Grbinove i Bernardićeve frakcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...