Obožavate kavu? Mi znamo kako je skuhati još bolje! Ne koristite kipuću vodu i pratite recept

Sobzirom da je zimska hladnoća u punom jeku, a mjere koje sprečavaju širenje koronavirusa onemogućuju ljudima da se počaste toplim napitkom u kafiću, mnogi se okreću pripremi kave u svoja četiri zida. Stoga je Daily Mail pričao sa šest stručnjaka i otkrio koji su najbolji trikovi za pripremu toplih napitaka kod kuće.

Iako će mnogi ujutro zgrabiti kuhalo za vodu i napraviti šalicu kave u što je brže moguće, postupak bi zapravo trebao biti promišljen, tvrde stručnjaci. Dvije najčešće greške kod kuhanja kave su korištenje kipuće vode i ne praćenje recepta.

Voda iz slavine se razlikuje u cijeloj zemlji, a ako živite u području vode s puno minerala, preporučuje se upotreba filtera za vodu. Također je najbolje ne upotrebljavati kipuću vodu jer će ona spržiti talog kave. Najbolje je pričekati jednu minutu nakon što kuhalo završi s grijanjem vode.

Trebali biste voditi računa i o zrnima kave. Stručnjaci savjetuju da je bolje potrošiti više novaca na kvalitetnija i ukusnija zrna, nego na skupe aparate i pribor za pravljenje kave. Također biste trebali pronaći savršeni omjer kave i vode te tu količinu koristiti svaki dan. Na primjer, dobar recept za kavu je 70 grama kave na jednu litru vode. Vodu prelijte preko mljevenih zrna kave, pomiješajte nakon 30 sekundi i nakon četiri minute možete piti kavu.

Važno je i gdje spremate svoju kavu. Kava bi se uvijek trebala držati u čvrsto zatvorenoj posudi što dalje od hladnjaka. Vrlo je delikatna namirnica i trebala bi izbjegavati kisik, vlagu i mirise druge hrane, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...