Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra

Omlet je odličan doručak, ali i ručak kojem pribjegavamo kada nam kronično nedostaje vremena. Uz malo špinata i parmezana, zaboravit ćeš da je riječ tek o jednostavnoj kombinaciji jaja i osnovnih začina.

Umjesto šarenog papra možeš omlet posuti komadićima čilija, ovisno o tome preferiraš li ljuću hranu.

Najbitnije je da ga poslužiš odmah, dok je topao, kremast i tvojim domom širi divan miris.

Sastojci

  • 200 g špinata
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • Sol, šareni papar

Priprema

  1. Operi špinat pa ga nasjeckaj. Očisti i sitno nasjeckaj i češnjak.
  2. Jaja umuti sa žlicom mlijeka i malo posoli.
  3. Zagrij tavicu, dodaj nasjeckani špinat i češnjak pa malo posoli. Pusti da se kratko pirja dok listovi špinata ne uvenu.
  4. Izvadi špinat iz tavice pa ulij žlicu ulja. Kad se zagrije, dodaj jaja. Potom po površini rasporedi pripremljeni špinat, a na kraju i naribani sir.
  5. Smanji vatru i pusti da se kratko peče. Znat ćeš da je omlet gotov kad se počne odvajati od tavice.

Pospi šarenim paprom i posluži toplo, piše Miss gastro.

Feed me
Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...