PREDLOŽEN PRITVOR ZA 47-GODIŠNJAKA Na benzinskoj ulio gorivo u kantu pa zapalio radionu i automobil

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 13. travnja 2021. u službi dežurstva ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 11. travnja 2021. u Zadru, najprije svojim automobilom otišao do benzinske postaje i u plastičnu kantu ulio benzin te potom došao do bravarske radionice u vlasništvu 21-godišnjeg oštećenika te otključao lokot ulaznih vrata ključem kojeg je pronašao u blizini.

Osnovano se sumnja da je u radionici na hrpu stavio razne alate i dijelove vozila te, svjestan da potpaljivanjem vatre može ugroziti imovinu i ljudske živote i pristajući na to, zalio benzinom alate i dijelove vozila te ih zapalio. Potom je, osnovano se sumnja, otišao do obližnje ulice i tamo benzinom namočio tekstilni odjevni predmet koji je postavio na haubu automobila u vlasništvu oštećenice (majka oštećenog vlasnika bravarske radionice) i otvorenim plamenom zapalio tkaninu te je došlo do požara na vozilu i oštećenja.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak svojim postupanjem oštećenicima prouzročio štetu u iznosu većem od 20.000,00 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...