Enio: “Nitko neće moći sastaviti gradsku vlast bez nas, a postavit ćemo j…ne uvjete. Na sastavljanje Gradskog vijeća ići će Ričard”

Na temelju 98,5 posto obrađenih glasova, velike koalicije okupljene oko HDZ-a i SDP-a neće moći samostalno formirati većinu u Gradskom vijeću bez Enija Meštrovića, odnosno Ričarda. Kako kaže, to ga nije iznenadilo.

-Nisam bolestan od rezultata ni političke karijere, na osnovu svega što smo kroz 8 godina dali kao udruga što se tiče aktivizma i ove političke kampanje, nije mi iznenađenje jer smo se dali iskreno do bola, dali smo sve emocije vanka, ljudi su prepoznali. Nema nikakve laži, oboje smo kliknuli.

Koliko ćete imati vijećnika u Gradskom vijeću?

-Ispalo je da će ih biti pet, možda i šest. U svakom slučaju je situacija takva da nitko neće moći sastaviti gradsku vlast bez nas. To nas stavlja u poziciju da možemo postaviti jebene uvjete, a to znači da nema zle krvi, nema revanšizma, samo ljubav i samo naprid.

Tko će biti u Gradskom vijeću, Ričard ili Enio?

-Pošto su izglasali mene, ne mene kao budalu nego Ričarda, on će doći na sastavljanje Gradskog vijeća, a kasnije, pošto se ja moram potpisati kao Enio Meštrović na sve ono što odluči Ričard, morat ćemo naći nekakav kompromis.

U jednom trenutku je bilo riječi da vi ulazite u drugi krug. Što bi bilo onda?

-Hvala vam što me niste izabrali za drugi krug jer mi se toliko toga otvorilo kroz umjetnost, kroz kazalište, kroz film, da bi morao zatrti ovaj mali talent glumački da se dam kroz politiku ovome gradu. Hvala Bogu da je ispalo tako i da neću poništiti sebe.

Što će raditi Ričard u Gradskom vijeću za građane koji su glasali za njega?

-Dat će to znanja ovom gradu da su svi isti, da nema šanse da netko bude podobniji od nekog drugog, da ovo bude grad svih nas građana, da nije od krupnog kapitala. Želim vratiti duh ovome gradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...