Israel Zvi Kolomoisky novi je igrač Sonik Puntamike, Kuliš: “Nema puno iskustva, ali dobro će nam doći na vanjskoj poziciji”

KK Sonik Puntamika dovela je novo igračko pojačanje na vanjskoj poziciji. Na godinu dana je potpisao bek-šuter, Izraelac Israel Zvi Kolomoisky (22 god, 196 cm) koji je zadnje dvije sezone proveo u ukrajinskom Dnjipru. U karijeri je još nastupao u američkoj sveučilišnoj košarci za Cleveland State Vikings, izraelskoj ligi za Maccabi Zarfati Zvi Rishon Lezion te u FIBA-inoj Ligi prvaka i u Fiba Eurokupu. Prošle sezone je ukrajinskom prvenstvu prosječno igrao 13,2 minute, a najbolje partije pružio je protiv Nikolajeva, kluba s obale Crnog mora, kojem je u dvije utakmice ubacio 15, odnosno 12 koševa.

Stipe Kuliš trener Puntamičana ukratko je predstavio novo pojačanje :

– Radi se o dosta mladom igraču, koji ne posjeduje pretjerano igračko iskustvo. Preporuku nam je dao naš Zadranin Josip Pino Grdović, koji je s njim radio individualno u Dnjepru. Sigurno je da ima određene igračke kvalitete koje su nam potrebne,  dobro će nam doći na vanjskoj poziciji, govori Kuliš.

Sonik Puntamika još nije zatvorila igrački roster pred početak nove sezone:

– Imamo ograničen budžet, trebamo pametno uložiti svaku kunu i trošiti racionalno. U potrazi smo za još dvojicom dominantnih visokih igrača na poziciji četvorke, koji mogu fizički dobro odgovoriti posebno u obrambenim zadacima. Također tražimo i još jednog šutera, završio je Stipe Kuliš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...