Torić: “Grad nam financijski pomaže oko troškova natjecanja, ali bi tek dvorana za borilačke sportove riješila sve naše probleme”

Posjetili smo Kickboxing klub Sveti Zoilo Zadar, čiji članovi još kratko vježbaju u jednoj od dvorana ŠC Višnjik, predsjednik i trener u klubu Tomislav Torić, objašnjava zašto su nastali problemi oko dvorane za treniranje.

Radi potrebe dječjeg vrtića, morat ćemo mijenjati prostor za naš rad u sklopu samog centra, trebamo se dogovoriti sa ŠC Višnjik, kako bi nam se omogućio zamjenski prostor za naše vježbanje. Sad smo trenutno u pregovorima s gradonačelnikom Dukićem, jer oskudijevamo za nekim kvalitetnim prostorom, ne možemo trenirati, a nastojimo naći rješenje i oko samih termina za treninge. Planovi su, kako su nam rekli u Višnjiku  da bi se počelo s gradnjom nove dvorane, isključivo za borilačke sportove. Financijski nam Grad Zadar pomogne koliko može, uglavnom za pokriti troškove natjecanja, kazuje nam Torić.

Također dodaje kako imaju dosta novih članova u Sv. Zoilu.

Imamo dvadesetak mladih boraca, sve su to kadeti i juniori, a od starijih imamo dva, tri starija seniora. Pored kickboxinga, posljednje dvije godine radimo i tajlandski boks, koji je uvršten i za sljedeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, dodaje.

Objasnio je Tomislav razliku između kickboxa i tajlandskog boksa.

U tajlandskom boksu se koriste koljena i laktovi, postoje tzv. čišćenja, odnosno može se srušiti protivnika na pod, ali same borbe na podu nema. U kickboxu je borba rukama i nogama, tu postoji sedam disciplina, dok u tajlandskom boksu postoji samo jedna, i to Muay Thai. Spomenuo bi kako je nedavno završen seminar u Puli, dobili smo i jednog našeg suca, Lovru Čačića, za tajlandski boks, ujedno je održan i seminar za trenere. U Areni Pula su bila i natjecanja, naš klub nije sudjelovao, bilo je to natjecanje za seniore ,na kojem nismo imali predstavnike. Čekamo jesen i rujan, gdje ćemo u Splitu na prvenstvu Hrvatske nastupiti u mlađim uzrastima, kazuje nam trener.

Torić dodaje kako  u Sv. Zoilu nema puno djevojaka.

Pokušaju, bude im teško i odustanu, trenutno imamo samo jednu curu u klubu. Inače, upise novih članova vršimo početkom nove školske godine, završio je Torić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...