Ako ste vozač, profesor ili trgovac trebate primiti treću dozu, kaže CDC

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je koji radnici bi trebali primiti ‘booster’ dozu Pfizerovog cjepiva protiv covida-19.

‘Booster’ doza je ona doza koja dodatno potiče našu imunost, pojasnio je prije nekoliko dana imunolog Zlatko Trobonjača.

Neki čimbenici koji utječu na izloženos radnika virusu su:

CDC navodi da bi ovi radnici trebali primiti ‘booster’ dozu: radnici na prvoj liniji (zdravstveni djelatnici, vatrogasci, policija), radnici u obrazovnom sustavu (učitelji, nastavnici, pomoćnici u nastavi, radnici u vrtićima), radnici zaposleni u poljoprivredi, radnici u proizvodnji, radnici u kazneno-popravnim ustanovama, radnici u pošti, radnici zaposleni u javnom prijevozu (vozači buseva itd), radnici u trgovinama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...