Objavljen plan upisa prvašića, obvezna prijava u matične škole do 04. veljače

Zadarska županija objavila je plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu, koji će se provoditi u vremenu od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

Roditelji/skrbnici, obvezni su obaviti predupis svoje djece u prvi razred osnovne škole prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenom boravištu.

Obveznici upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. na području Zadarske županije su:

-djeca koja do 01. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života, i
-djeca kojima je za školsku 2021./2022. godinu rješenjem Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja.

Nadalje, za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 01. travnja do 31. prosinca 2022. godine),a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine, podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Uz zahtjev roditelj/skrbnik  obavezno prilaže  mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu roditelja/skrbnika.

Dijete kojemu je zbog teškog oštećenja zdravlja onemogućeno redovito školovanje ili koje ima višestruke teškoće, može se privremeno osloboditi od upisa u prvi razred osnovne škole, za što je potrebno podnijeti posebni zahtjev.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece provodi se u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2022. godine. Upisi djece u prvi razred obavit će se u vremenu koje svaka škola sama odredi, a nakon završenog kompletnog postupka psihofizičkog testiranja djece, i to do 30. lipnja 2022. godine.

Više na stranici Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...