Cestitka_Uskrs

Zadar dočekuje Goricu, Helbich: “Brala zaslužuje veću minutažu, svejedno dovoljno igra!”

Košarkaši Zadra sutra u 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić igraju susret posljednjeg 10. kola regularnog dijela HT Premijer lige za prvaka protiv Gorice. Podsjetimo, na ljestvici vodi Cibona s omjerom 25-6, ima sigurno startnu jedinicu prije playoffa, Split i Zadar imaju učinak 23-8, Cedevita Junior je na omjeru 19-12 i ima sigurno četvrto mjesto.

Ako Split dobije Zaboka, bez obzira ukoliko bi Zadar slavio protiv Gorice, Zadrani bi svejedno imali startnu poziciju tri prije playoffa. Zadar je ove sezone odigrao tri utakmice sa Goricom, dva puta su pobijedili 15. studenog u dvorani Krešimir Ćosić sa 82-81, 10. travnja u gostima 69-81, dok su jednom poraženi i to 11. veljače 97-89 u gostima. Zadar ima već pet poraza u nizu (tri u PH, dva u ABA ligi).

O nadolazećoj utakmici razgovarali smo sa Srđanom Helbichom.

Ove sezone Gorica nas je porazila jednom, nema mjesta opuštanju? 

Gorica igra dopadljivu košarku, odlična je momčad, znaju igrati i imaju dobre igrače, vrte puno toga u napadu, igrali smo tri puta već s njima ove sezone, znamo kako ih trebamo napadatii i kako se braniti, nadam se da ćemo biti dobri sutra, i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Uvjeren sam, kako ćemo dići formu i da ćemo biti pravi kad bude trebalo, također, nadam se kako ćemo vratiti šutersku formu koje nije bilo u posljednje vrijeme.

Carter hoće li igrati, da ili ne?

Nisam još siguran, možda i zaigra sutra, ako ne, bit će sigurno spreman za playoff. Evo upravo je sad u dvorani, pokušava nešto, vidjet ćemo na večernjem treningu kakav će biti, nećemo ništa forsirati.

Hoće li mladi dobiti šansu?

Oni koji budu dobri, ti će i igrati.

Brali ste protiv Splita prije devet dana dali šansu svega 26 sekundi, malo čudno?

To je moja odluka! Dodao bih, kako je Brala odličan momak, kvalitetno trenira i dobro se ponaša, sigurno je da zaslužuje veću minutažu, ali ne može je dobiti uvijek onoliko koliko je i zaslužuje, moraju igrati i neki drugi igrači koji su ispali iz forme, koji su nositelji naše igre, a koje moramo vratiti. Kad već pitate, Brala u ABA liga ima prosjek nešto više od 10 minuta provedenih na parketu, u PH je na prosjeku od 17 minuta, što je za igrača kojem je tek prva sezona sasvim dobra minutaža! Niti jedan igrač koji je Bralino godište, nema takvu minutažu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...