Sramota uprave HNK Zadar, utakmicu sa Šibenikom nisu prijavili policiji! Monika Vojvodić: “Nadamo se da će HNK Zadar biti adekvatno sankcioniran!”

Jučerašnju prijateljsku utakmicu između nogometaša Zadra i Šibenika koja je odigrana na igralištu u Stanovima obilježio je primitivni rasistički incident zbog kojeg je susret prekinut u 65. minuti.

Do prekida, Šibenik je vodio 4-2, strijelci za Šibenik bili su Vidović, Delić, Kreković i Ukrajinac Petrenko, Za Zadar golove su postigli Burčul i Jordan.

Meta divljaka bio je tamnoputi nogometaš HNK Šibenika, Kolumbijac Marcos Mina , dio gledališta hukala je Kolumbijcu, a sve je eskaliralo kada su ispred njega bacili bananu i staklenu bocu.

Zbog tog rasističkog sramotnog ispada onih koji sebe nazivaju navijačima, utakmica je istog trena prekinuta.

Također, primitivci su na nacionalnoj osnovi vrijeđali igrača HNK Šibenika Mislava Matića uzvikujući mu “Matiću Srbine”. Inače, za svoje potrebe HNK Šibenik je snimao utakmicu pa bi to moglo pomoći u otkrivanju huligana.

Veliki je ovo propust i nemar u organizaciji same utakmice uprave HNK Zadar, jer po zakonu o javnim okupljanjima bili su dužni policiji prijaviti utakmicu!

Nema veze što je pripremna, i još su k tomu za protivnika imali člana HNL-a, a znamo i kolike su tenzije kada se sastaju ova dva susjedska kluba.

Tko je točno krivac unutar kluba sa Stanova što se ovaj veliki propust dogodio, to bi trebali kazati ljudi koji vode klub! Ali za sada šute, ili će izjavu dati tek odabranim medijima.

Ali službeno priopćenje nam je u ime HNK Šibenik poslala Monika Vojvodić glasnogovornica kluba.

“Incident se dogodio u 65. minuti utakmice gdje je grupa neidentificiranih osoba počela vrijeđati i gađati igrače HNK Šibenika, uslijed čega je utakmica prekinuta odlukom sudaca.

Oštro osuđujemo bilo kakav napad na rasnoj i nacionalnoj osnovi, a ponajviše na sportskim terenima.

Do ovoga nije smjelo doći i organizatori utakmice su trebali ispuniti minimum obaveza prilikom organizacije javnog događaja poput nogometne utakmice: angažiranje zaštitarske službe i prijava događanja policiji.

Policija je prvi puta na teren došla tek po prijavi incidenta pa se postavlja pitanje jesu li uopće bili obaviješteni o igranju utakmice.

Da su zaštitari bili prisutni,vjerojatno bi se sve drugačije odigralo i spriječio bilo kakav incident.

Na sreću naš igrač Mina je ostao fizički netaknut ali uvrede sigurno neće zaboraviti i bit će mu kao ružan suvenir iz naše domovine. Klub je u potpunosti uz svoje igrače i poduzet će sva raspoloživa pravna sredstva da ih zaštiti.

Treba spriječiti pojedince da svojim ponašanjem daju pečat Hrvatskoj i domaćem nogometu u cjelini.

Što bi se dogodilo da ga je boca pogodila?

Jedno je sigurno… Naši igrači se moraju osjećati sigurnima u svakom trenutku, bili u dresu ili u civilu i ovaj incident je jedna velika lekcija za sve nas!

Nadamo se da će HNK Zadar biti adekvatno sankcioniran te da se ovakav propust i incident više nikada neće ponoviti”, stoji u priopćenju HNK Šibenik.

Sonja Šimurina, službenica PU zadarske za odnose s javnošću nam je kratko rekla :

U tijeku je kriminalistički istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pronalaska počinitelja, ovo javno okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, kazala je Šimurina.

Dodajmo ovome kako je jučer HNS osudio ovakvo ponašanje, a o svemu su se oglasili i iz HNK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...