HDZ ima najniži rejting u posljednjoj godini! Vlada dobila ocjenu 2, a čak 77 posto građana vidi da zemlja ide u krivom smjeru

Dnevnik Nove TV donosi mjesečno istraživanje za rujan 2022. Tema koja je okupirala javnost bila je afera Ina. Tu su naravno i dalje inflacija i rast cijena, ali i zdravstveni sustav kao tema od velike važnosti za naše građane.

HDZ je i dalje vodeći te ima podršku 28,1% sigurnih i vjerojatnih birača. Pad za HDZ u odnosu na prethodni mjesec nije značajan, ali je ovo među najnižim rejtinzima u posljednjih 12 mjeseci.

SDP sa 13,2 posto i dalje drži drugu poziciju.

Kao i prošli mjesec, treći je Most s 8,6 posto, a zatim Možemo s 8,4 posto potpore ispitanika. Domovinski pokret je i dalje stabilno na petoj poziciji s blagim rastom u odnosu na prethodni mjesec. Imaju 5,7 posto potpore.

HSU je na 3,3%, IDS na 3,2 %, Fokus na 2% a Radnička fronta na 1,8%. Ostale stranke su ispod 1,8%, a neodlučnih je ovaj mjesec 13,2%.

Što se tiče općeg dojma o smjeru kojim zemlja ide – i dalje je golem postotak onih koji misle da je pogrešan – njih 77 posto. 18 misli da je dobar, a ne zna 5 posto.

Ocjena rada Vlade je nešto niža i vratila se na istu razinu kao što je bila u lipnju i srpnju. Ne odobrava je 68 posto ispitanika. Odobrava 26 posto. Jasno definiran stav nema 6 posto ispitanih.

Podrška radu Zorana Milanovića je i ovaj mjesec stabilna te njegov rad podržava 41%, a ne podržava 53% građana.

Vlada i Sabor i dalje imaju dvojke. Vlada u rujnu ima prosjek 2,29, a Sabor tek 1,99.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...