Kontrolor suđenja Zadar – Split, Kolar iz Slovenije: “Utakmicu sam kontrolirao preko TV-a, ne smijem davati izjave, mogu me kazniti!

Košarkaški klub Zadar, kao što već znamo, zatražio je ekspertizu suđenja u utakmici protiv košarkaškog kluba Split 5. kola AdmiralBet ABA lige, odigrane u Zadru 28. listopada 2022. godine, u kojoj je pobjedu odnio Split rezultato 74-76.

Sudačka komisija utvrdila je pogreške sudaca u jednoj od dvije sporne situacije. Situacija u kojoj je utvrđena pogreška bila je posljednji šut igrača Zadra, Sanija Čampare kod rezultata 74:76. Nakon što je lopta prilikom šuta izašla iz ruku Čampare i on doskočio na parket, došlo je do kontakta između Zadranina i igrača Splita, Josipa Jukića. Do kraja je ostalo 0:07 sekundi, a suci su trebali dosuditi 2 slobodna bacanja igraču Zadra s obzirom na to da se osobna greška nije dogodila tijekom šuta već na parketu. Prateći sudac koji je bio primarno odgovoran za spomenutu akciju nije odreagirao. Pravilima igre i sukladno Pravilniku o radu sudačkog odjela AdmiralBet ABA lige je kažnjen. Inače, sudac je ocijenjen ocjenom ispod prosjeka.

Kontaktirali smo kontrolora suđenja utakmice Zadar-Split, Romana Kolara iz Slovenije, koji nije bio prisutan na samoj utakmici u dvorani Krešimir Ćosić, kontrolirao je susret preko Tv.

Ne smijem davati nikakve izjave, ne želim da me još jednom kazne, ako mi ABA liga dozvoli mogu pričati!, odgovara nam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...