Tri kućice na bedemu radit će ovo ljeto, ugostitelji mogu staviti i terase; Letinić: “Cijena je 800, odnosno 500 eura mjesečno”

Šetalište oko kojeg se proteže prsten stoljetne obrane grada ovog će ljeta napokon odisati novom energijom.

Suvremeni pristup povijesnom prostoru, uz njegovanje prošlosti i potrebe za očuvanjem, podrazumijeva i uvođenje sadržaja koje konzumira čovjek današnjice.

Tako se još od proljeća 2021. u javnom dijalogu spominju komercijalni elementi, uslužne kućice na Muraju s kojima je cilj kreirati privlačan ambijent za okupljanja i druženja.

Ispratili smo dva ljeta, s deset došli smo na tri kućice, ali stvari su se napokon pokrenule.

Natječaj za zakupce je u tijeku, kaže nam Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar.

Tržnica Zadar od Grada je dobila na korištenje tri kioska na bedemu, na Muraju. Prije dvanaest dana smo objavili natječaj u kojem ih dajemo u zakup na pet godina, prvi i treći bočni kiosci su za ugostiteljsku djelatnost, srednji je za neku vrstu trgovine. Prvi i treći imaju pravo na ugostiteljsku terasu koju mogu tražiti od grada Zadra. 22. svibnja završava natječaj, ponude se otvaraju u Maloj vijećnici i tada ćemo vidjeti je li bilo zainteresiranih i hoće li netko dobiti prostor na korištenje u zakupu, govori direktor.

Kućice imaju površinu od 10 metara četvornih. Neopremljen su, a budući zakupac ne smije mijenjati njihov izgled.

Početne cijene ugostiteljskih kioska su 800 eura, a za trgovinu je 500 eura mjesečno, upoznaje nas Letinić.

Izraz ‘treća sreća’ odlično se uklapa u ovu priču. iako nemamo razloga ne vjerovati kako će u sezoni pred nama zaživjeti dugonajavljivani projekt, poduzetnici zainteresirani za poslovanje na Muraju neće u cijelosti moći iskoristiti ljeto 2023.

Manjkavosti je svjestan i sam direktor Tržnice.

Meni je žao što smo ovako relativno kasno krenuli, međutim cijela procedura davanja kioska Tržnici na korištenje trajala je dosta dugo, skoro pet, šest mjeseci. Ja bih bio sretniji da smo počeli nekoliko mjeseci ranije, pa da kandidati koji dobiju prostore u zakup mogu odmah ovu sezonu odraditi kako treba. Sad će odraditi pola sezone i start možda nije najidealniji, zbog čega će najvjerojatnije biti i malo manje interesa, ali dolaze ljudi svakodnevno, ekipa iz komisije za dodjelu upućuje ih u sve, tako da vjerujem da će na samom natječaju biti zainteresiranih, otvoreno će Letinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...