VJEROVALI ILI NE Zadarska policija konačno poslala odgovor: još uvijek utvrđuju eventualnu disciplinsku odgovornost policajca!

Nakon što smo jutros objavili članak o tome kako zadarska policija već 26 dana “utvrđuje zakonitost postupanja policajca” u incidentu koji se 12. studenog dogodio na Bulevaru, konačno je stigao i njihov odgovor.

Međutim, na upit o tome “je li utvrđena odgovornost vezano za postupanje njihovih djelatnika prilikom privođenja nekoliko osoba 12. studenog, a što je zabilježeno na video snimci na kojoj se vidi kako policajac nogom udara osobu na podu, odnosno jesu li protiv njega poduzete stegovne i druge mjere”, odgovorili su nam da – još uvijek utvrđuju moguću odgovornost!

– Nastavno na zaprimljeni upit, obavještavamo Vas da je Policijska uprava zadarska o svemu utvrđenom putem posebnog izvješća upoznala nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, dok se još uvijek utvrđuje eventualna disciplinska odgovornost policijskog službenika, stoji u odgovoru zadarske policije, a nakon toga odmah i dodatak o privođenju četvero maloljetnika.

– Nadalje, u odnosu na događaj od 12. studenog ove godine, zbog narušavanja javnog reda i mira, na nadležni Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, istog dana su prepraćene četiri maloljetne osobe – obrazlaže zadarska policija.

Ovaj navod o privođenju zbog “prekršaja protiv javnog reda i mira” valjda bi trebao umanjiti značaj one policijske čizme u prsa mladića koji je sjedio na podu?!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...