DUKIĆ DOBIO JOŠ MJESEC DANA Sjednica Gradskog vijeća odgođena za 25. lipnja

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, ipak je dobio još manevarskog prostora za uvjeravanje oporbe na izglasavanje proračuna. I to čak mjesec dana, no hoće li gradonačelnik u tih mjesec dana uspjeti nagovoriti oporbene vijećnike na podršku HDZ-u? Teško.

Naime, novi datum sjednice Gradskog vijeća je 25. lipnja, no od klubova vijećnika saznajemo kako njihov stav ostaje isti – proračun neće podržati. U Gradu, pak, doznajemo kako Dukić više neće sazivati sastanke s oporbom jer se uvjerio da od toga nema ništa, ali će u ovih mjesec dana pokušati neformalno s njima dogovoriti podršku u izglasavanju proračuna.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, kaže kako još nisu obrađene sve točke dnevog reda te da je u javnom savjetovanju točka o naplati parkinga i širenju zone ispred Gimnazije Vladimira Nazora. Do iduće sjednice i to će se riješiti, a Vučetić ističe kako je Dukiću potreban dodatni rok kako bi postigao dogovor oko proračuna.

Naime, bezuspješnima su se pokazali svi dosadašnji sastanci gradonačelnika Branka Dukića s oporbenim vijećnicima, pa je tako na onom 30. travnja čak bilo i vikanja od strane nezavisnih vijećnika Enija Meštrovića. Na zadnjem se sastanku čak nisu pojavili predstavnici SDP i Akcije mladih.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...