Siniša Svilan proglašen krivim!

Sutkinja Jasna Smiljanić donijela je presudu u procesu protiv Siniše Svilana, nekadašnjeg direktora programa na Novoj TV. Proglašen je krivim za primanje mita.

Na Županijskom sudu u Zagrebu u 13 sati započela je objava prve presude u aferi Core Media, u koju su, prema navodima USKOK-a, upleteni zvijezde Nove TV, ali i javne televizije HTV poput Dijane Čuljak Šelebaj.

Siniša Svilan, kojeg je USKOK teretio da je primao mito kako bi Nova TV prikazivala emisije produkcijske kuće Core Media, u vlasništvu Vladimira Šelebaja Selliera, bivšeg supruga Dijane Čuljak, proglašen je krivim.

Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci koju će zamijeniti radom za opće dobro, a mora vratiti iznos koji se smatra njegovom protuzakonitom imovinskom koristi.

Podsjetimo, zamjenica ravnatelja USKOK-a Ivana Špehar Janković zatražila je od sudskog vijeća da se Svilana proglasi krivim i da mu se oduzme imovinska korist od 67.500 eura. Svilan je, naime, ugovarao poslove sa produkcijskom kućom, iako nije za to bio ovlašten te odavao informacije o formatima emisija kakve će se emitirati u programu komercijalne TV postaje.

Šelebaj Sellier i njegov suradnik Edvin Softić posvjedočili su da je za to primao mito. Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković tvrdio je da je Svilan njihova žrtva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...