Kalmeta: “Vjerujem da se svaki građanin osjeća sigurnijim kada vidi policiju! Ja volim vidjeti policiju na cesti!”

Nakon subotnjeg maratonskog trajanja i završetka dijela 12. sjednice Gradskog vijeća ista je u nešto laganijem tonu nastavljena danas. Ipak, zaštitari tvrtke Budno oko i danas su čuvali ulaz u Gradsku upravu i kontrolirali ulaz kako vijećnika tako i novinara i fotografa, no ovaj puta bez drastičnih pretresa.

Upravo iz tog razloga jer je ovaj potez prije dva dana izazvao poprilično burnu reakciju vijećnika koji su ovaj čin nazvali sumrakom demokracije te istaknuli kako niti 90-ih godina nisu imali policijsku državu, pitanje zaštitara i kontrole još jednom je povukao vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač koji je pitao gradonačelnika Kalmetu zašto se danas vijećnike i medijske djelatnike nije pretresalo kao u subotu.

– Zašto nas se danas nije pretraživalo? Gdje su ti teroristi koji su htjeli ovu zgradu dizati u zrak nestali u jedan dan? Cijela ova priča oko prijetnji bombom je plod vaše mašte i nadam se da uskoro nećete vidjeti i bijele miševe, poručio je Kalmeti Pupić Bakrač.

Gradonačelnik Kalmeta je usporedio zaštitare s policijom te istaknuo kako se on osjeća sigurnije kada na svakom koraku vidi policiju.

– Upravo na ovom mjestu bili smo svjedoci opstruiranja rada Gradskog vijeća nedemokratskim metodama. Bilo je ružnih slika odaslanih u javnost, nakon čega je klub SDP-a tražio od mene da podnesem ostavku na svoje mjesto jer ne mogu omogućiti i organizirati normalan rad Vijeća. Zaštitari su u zgradi Gradske uprave  jer su uoči sjednice Gradskog vijeća izrečene određene prijetnje. Naime, ja ih nisam čuo, ali su me obavijestili te sam ih bio primoran sve skupa prijaviti PU zadarskoj.  Kao gradonačelnik moram osigurati uvjete za neometan rad Gradskog vijeća.  Mislim da je angažiranje zaštitara i njihovo djelovanje  bio sasvim normalan potez i ne vidim  u njemu ništa sporno. Nekome smeta i što policija kontrolira promet. Mene ne smeta, ja volim vidjeti policiju na cesti. Vjerujem da je svaki građanin RH sigurniji kada vidi policiju. To su standardi i metode koji se koriste i u Vladi i u ministarstvima i sl. I  dalje će zaštitari biti na svojim mjestima kako bi vodili računa o redu i miru unutar Gradske uprave, zaključio je Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...