Papa primio transseksualca kojeg župnik zove ‘Sotoninom kćeri’

Diego Neria Lejarraga (48), Španjolac koji je prije operativne promjene spola bio žena, i koga je njegov mjesni župnik u Plasenciji (u Estremaduri) s oltara nazvao “Sotoninom kćeri”, u subotu se u Vatikanu privatno sastao s papom Franom.

Poglavar Katoličke crkve time je opet dao snažan signal da se osuda praksi, koje ta Crkva smatra grešnima ili na ini način protivnima njezinu nauku, ne smiju izroditi u marginalizaciju ili, još gore, u ostracizam spram osobe, makar neki njezin čin smatrali grešnim (osim, dakako, zločina, dok se počinitelj ne pokaje i ne okaje taj grijeh).

Papina pozornost

Neria Lejarraga, vjernik i prakticirajući katolik, požalio se u pismu Papi, koji mu je telefonirao da ga ohrabri na praznik Gospina bezgrešnog začeća.

– Taj je poziv bio daleko više negoli sam očekivao – rekao je španjolskim novinarima. Ipak, uslijedio je i drugi poziv kada je Papa pozvao Neriju da ga posjeti zajedno sa svojom družicom.

– Nakon toga poziva nisam ni dalje mogao vjerovati da mi se to događa, jer sam znao da je moj slučaj neznatan. Ima toliko ljudi u svijetu koji pate a ne privlače Papinu pozornost – komentirao je Neria novinarima.

Razgovor u Vatikanu

Taj posjet je uslijedio u striktno privatnom obliku: papa Frane ih je primio u Domu sv. Marte u Vatikanu u subotu popodne i s njima razgovarao, hrabreći ih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...