Otišla zauvijek još jedna gradska legenda; Preminuo osebujni i neponovljivi prof. Drago Rakocija

Otišla je zauvijek još jedna gradska legenda. Ovoga puta, legenda osnovne škole “Petar Preradović”. Na sam Dan žena, 8. ožujka 2015. godine u 15.30 sati, napustio nas je naš dragi, posebni, jedinstveni, osebujni, neponovljivi profesor Drago Rakocija koji će zauvijek ostati u srcima učenika koji su prošli kroz njegovu učionicu.

S profesorom Rakocijem opraštaju se učenici svih generacija Preradovića kojima je predavao na Facebook stranici ove škole.

– Super, super, odličan -2. Druže profesore kasnija je autobus,aj aj sjedi tamo tebi uvik kasni. Samo Bog zna za 5, ja ( Rakocije ) znan za 4. , a vi možete najviše dobiti 3, samo su neke od poznatih uzrečica ovog voljenog i cijenjenog profesora koje će ostati u sjećanjima svih njegovih učenika, a bilo ih je zaista mnogo.

Zovu ga legendom, predavačem povijesti koji je i sam postao dijelom nje svojom osebujnošću i posebnim načinom predavanja te ophođenja prema učenicima. Upravo stoga su ga svi voljeli.

Posljedni ispraćaj profesora Rakocija održat će se u srijedu 11. ožujka 2015. godine u 15 sati na Mjesnom groblju u Velom Ižu. Trajekt kreće iz zadarske luke u 13 sati.

Počivao u miru dragi i dobri profesore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...