Grad Zadar i ove godine osigurao milijun kuna za besplatne udžbenike osnovnoškolcima

Iako se tek bliži kraj ove školske godine, mnogi roditelji zadarskih školaraca sve su zabrinutiji kako već u rujnu osigurati financijska sredstva za školovanje svoje djece.

S obzirom na to da je socijalna slika Republike Hrvatske, pa tako i Zadra sve gora, roditelji s pravom strahuju kako osigurati sve potrebno za obvezno školovanje.

Kako doznajemo, upravo stoga Grad Zadar je i ove godine pokazao razumijevanje za svoje sugrađane te odlučio pomoći socijalno najugroženijim obiteljima školaraca u Zadru. Tako će Grad još jednom spomenutima pomoći sufinanciranjem školskih udžbenika.

Kao i prošle godine dodijelit ćemo potporu za kupnju udžbenika roditeljima osnovnoškolaca slabijeg imovinskog stanja na području grada Zadra. Osigurali smo milijun kuna u Proračunu za tu svrhu, kazao nam je Joso Nekić, pročelnik gradskog UO za odgoj I školstvo.

Pravo na ovu vrstu pomoći imat će samo djeca iz obitelji koje primaju dječji doplatak, a prvi korisnici pomoć bi trebali dobiti u roku od 15 dana nakon potpisivanja rješenja, odnosno po početku školske 2015./16. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...