Obala i lučice ilegalno naplaćuje parkiralište na dijelu Branimirove obale!

Nakon što je ustanovljeno kako gradska tvrtka Obala i lučice parkiralište u cijelom gradu naplaćuje nezakonito, odnosno bez suglasnosti nadležne PU zadarske, ova se gradska tvrtka našla ponovno u problemima.

Naime, inspekcijski nadzor Lučke kapetanije Zadar utvrdio je kako se na dvije čestice pomorskog dobra obavlja djelatnost naplate parkinga, iako za to nije ishodovana koncesija za tvrtku Obala i lučice.

Prema informacijama iz gradske tvrtke zadužene za naplatu parkinga svjesni su propusta no iskoristili su svoje pravo i uložili žalbu na rješenje resornog ministarstva.

Ono je pak obavijestilo kako su od Istarske do Obale kralja Tomislava utvrdili da se na dijelovima dviju katastarskih čestica, na kojima se obavlja naplata parkinga, nije potpisao Ugovor o koncesiji pomorskog dobra, pa je tako ova gradska tvrtka počinila pomorski prekršaj.

Nakon izdanog rješenja o prekršaju nadležna Lučka kapetanija Zadar zabranila je ovoj gradskog tvrtki nastavak obavljanja djelatnosti naplate parkinga zbog neimanja potrebnih dozvola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...