Glasovac Viranima: “Vir je primjer dobre suradnje lokalne i državne vlasti!”

Sinoć je na Viru održan predizborni skup koalicije “Hrvatska raste”, čiji je domaćin bio predsjednik virskog SDP-a Marino Rukavina, a skupu je nazočio i načelnik Vira Kristijan Kapović.

U prepunoj dvorani virske vijećnice, Viranima su se obratili koordinator koalicije za IX. izbornu jedinicu Ivan Klarin, te zadarske kandidatkinje na listi Sabina Glasovac, Ingrid Antičević Marinović i Renata Sabljar Dračevac.

Na skupu je istaknut niz pozitivnih pokazatelja o ulaganjima Vlade RH na području Zadarske županije, te pozitivni trendovi kojima je istaknuto kako nakon dugo vremena “Hrvatska raste”. U Zadarsku županiju u proteklom mandatu uloženo je tri milijarde kuna, luka Gaženica puštena ju promet, sljedeće godine Poliklinika otvara svoja vrata, zaposleno je malo manje od 10.000 mladih ljudi u Zadarskoj županiji, Zračna luka ušla u listu strateških investicijskih projekata Vlade RH, ulagalo se u školarce, djecu, mlade. Tako će se nastaviti i u sljedećem mandate, pa se očekuje podrška građana jer podrška ovoj listi znači glas za red, rad i rast.

– Ovo su povijesni izbori za Hrvatsku. Ili ćemo izabrati progresivnu, naprednu Hrvatsku koja raste, ili ćemo izabrati povratak u razdoblje crnih torbi, korupcije I kriminala. Vir je najbolji primjer kako kvalitetni projekti nailaze na odobravanje kod ove državne vlasti i kako se u zajedničkoj suradnji može napraviti puno. Vrtić, rekonstrukcija 18 kilometara ceste od Vira do Zadra, vodovodizacija I kanalizacija samo su neki od virskih projekata koje je država pratila I financijski podupirala. Ili radiš ili ne radiš, treće nema. Oni koji rade, zaslužuju podršku birača, rekla je Glasovac.

– Najbolji primjer kako Hrvatska raste je posljednje izvješće Svjetske banke po kojemu je Hrvatska u konkurenciji 189 zemalja na visokom 40. mjestu konkurentnosti po uvjetima poslovanja. HDZ-u ni to nije dobro, a u vrijeme HDZ-ove Vlade smo bili tek na 103. mjestu!, rekla je Ingrid Antičević Marinović

Danas su kandidati koalicije “Hrvatska raste” nastavili turneju po Zadarskoj županiji, te su u 17:30 sati obišli Kali, Ugljan i Pašman uz druženje s građanima u uljari PZ Maslina. Nakon toga se organizira druženje s građanima u Preku u caffe baru “Luna”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...