vremenska prognoza

U ponedjeljak stiže nova kišna “epizoda”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Glavnina oborina ciklone Leona je iza nas. Posljednja 2 dana najviše oborine u Dalmaciji palo je na širem šibenskom području, uključujući zaleđe grada, te na jugu Dalmacije. Apsolutni rekorder po primljenim oborina od početka mjeseca su Vodice. Na tamošnjoj meteo postaji na predjelu Blata do danas je palo ekstremnih 386 litara oborine po kvadratnom metru. Dugačka je lista lokacija koje su primile više od 200 litara oborine, a među njima su Šibenik koji je već primio do sada rekordnu listopadsku količinu oborine, Bibinje, Živogošće, Kaštel Gomilica, Starigrad Paklenica, Lokrum, Vid, Komin itd.

Iako je glavnina oborine iza nas, povremene nestabilnosti javljat će se i na kraju tjedna, iako lokalno i sve manje. Dok će danas najviše oborina biti na sjevernom Jadranu, u subotu se isto očekuje na jugu Dalmacije, piše Crometeo, a prenosi Dalmacija News.

Subota će biti djelomično sunčana, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Na većem dijelu Jadrana subota će biti suha, no ujutro još ponegdje može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito na jugu Dalmacije. Veći dio dana puhat će slabo do umjereno jugo, na sjevernom Jadranu i lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 18°C. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom nedjelje. Samo mjestimice može biti malo kiše ili pokojeg prolaznog pljuska. Navečer u Istri za zapada jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer na sjevernom Jadranu ojačati. Jutro će biti malo svježije, a najviše dnevne temperature bez veće promjene u odnosu na subotu.

U ponedjeljak nam stiže još jedna kišna “epizoda” no kiša neće biti ni izbliza tako obilna i dugotrajna kao posljednja. Već do kraja dana očekujemo stabilizaciju, pa bi ostatak tjednana većem dijelu Jadrana mogao proteći u znaku suhog vremena. Tijekom ponedjeljka jugo će konačno prestati, a od utorka sve do kraja tjedna vjerojatno će nas pratiti slaba do umjerena bura i tramontana koja bi povremeno mogla imati (vrlo) jake udare. Sa sjevernim vjetrovima bit će i postupno hladnije, osobito u noćnim satima.

Ostavi komentar koristeći Facebook