Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Škabrnji

Dan uoči prisjećanja na tragediju u Škabrnji u to ravnokotarsko mjesto žrtvama velikosrpske agresije došla se je pokloniti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon susreta s obiteljima poginulih branitelja posjetila je škabrnjsku osnovnu školu i položila vijenac kod spomen-obilježja masovne grobnice i na središnji križ mjesnoga groblja.

Najduže se je družila s učenicima OŠ Vladimira Nazora. Najmlađim Škabrnjanima poručila je da se trajno sjećaju žrtava palih za slobodnu Hrvatsku. No najviše je govorila kako mladi trebaju ostati u svome domu, a država se treba pobrinuti da im osigura uvjete za što bolji život i budućnost u domovini i mjestu u kojem su se rodili i odrasli.

Razgovarala je i s predstavnicima vaterpolo reprezentacije Hrvatske koja u Zadru igra utakmicu protiv Rusije, a u Škabrnju su stigli odati počast stradalima.

Mještani će poslijepodne od ulaza u Škabrnju, uz rub Ulice žrtava srbočetničke agresije, paliti lampione u spomen na 86 mahom civilnih žrtava pokolja koji se dogodio prije 24 godine, javio je HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...