Zadar opet suspendiran, igrači napuštaju klub, a Segesta “krade” sve bodove

Crne vijesti iz našeg drugoligaša NK Zadra! Da, i? Što je novo? Pa, imate pravo nastupati s takvim stavom te se možda s pravom ne sjećate pozitivnih ovogodišnjih vijesti iz našega kluba, čisto zato što se čak ni ja ne sjećam kad sam zadnji put o njima pisao… ali, bit će bolje! Ili neće?

U svakom slučaju, NK Zadar je imao još jedan težak tjedan koji su ponajprije obilježile tri ključne vijesti – ponovna suspenzija HNS-a, odlazak Lovre Čirjaka iz kluba, te jučerašnji poraz od HNK Segeste i to pred “brojnom” publikom od 59 navijača. Izgleda da je loše vrijeme potjeralo čak i članove obitelji naših nogometaša, dok su onima koji su ostali bodriti naš klub kapi kiše sakrile suze u očima.

No, idemo redom, a prva je na redu suspenzija koju je HNS obnovio iz već poznatoga razloga – NK Zadar od početka sezone nije uplatio lipu u fond za sudačke takse Druge HNL.

Za ovaj problem znalo se još u srijedu, kada je Sergije Dunatov, direktor nogometnog kluba, izjavio da je subotnja (jučerašnja) utakmica protiv Segeste neizvjesna jer Zadar ne zna gdje će pronaći novac da pokrije dugovanja. Ti su se novci trebali pronaći do kraja radnog vremena kluba u petak, a s obzirom da se utakmica protiv Segeste odigrala, logično je zaključiti kako je dugovanje kluba otplaćeno. No, radi li se o otplati polovičnog ili cjelovitog duga?

Naime, NK Zadar je prošlu suspenziju uklonio uplatom tek dijela sredstava koja duguje HNS-u i Drugoj HNL te je potpisan dogovor da će se ubuduće sva dugovanja redovito isplaćivati. Normalno, stav čelnih ljudi kluba bio je tad, kao i u brojnim drugim pitanjima, “obećanje ludom radovanje”, te su i dalje nastavili izigravati šerife, izbjegavajući plaćanja za koja su ugovorom obvezani. HNS ih je radi toga trebao ponovno “stisnuti za muda” i iscijediti iz njih i tu zadnju lipu koju je klub imao.

Mislim, dijelom se mora shvatiti i zašto se Uprava kluba tako ponaša – ne može se puno napraviti s klubom čiji je račun blokiran još od kolovoza, koji nema stalne i jake sponzore, čije dugove otplaćuju prijatelji igrača i obožavatelji kluba (tako je dignuta prva suspenzija) te s klubom čiji su se navijači odavno pomirili da će sljedeću sezonu grijati stadionske stolice u 3. HNL Jug.

Lovre Čirjak odlučio je da navijači slobodno mogu navijati u utakmicama protiv Junaka, Vala, Omiša i oba Primorca, ali da on za Zadar u tim utakmicama neće nastupati. Naime, u intervjuu koji je dao za SportHR, Čirjak je objasnio da je NK Zadar napustio, te je za to objasnio razloge.

Volio bih jednog dana zaigrati u Belgiji ili Švicarskoj. Mislim da imam kvalitetu za jednu od tih liga. Trenutno sam slobodan igrač, sporazumno sam raskinuo ugovor sa Zadrom. Imam neke ponude iz 1. HNL i vidjet ćemo do prijelaznog roka sto je najbolje za mene. Najljepše mi je bilo u Zadru jer sam tu počeo igrati ozbiljan nogomet i u Zadru sam debitirao u 1. HNL. Bila mi je želja da jednog dana zaigram u najvećem rangu hrvatskog nogometa, kazao je Lovre u intervjuu kojega u cijelosti možete pročitati na SportHR.

I konačno, došli smo do trećeg čavla u ovotjednom lijesu NK Zadra koji je zakucala HNK Segesta pred 59 pokislih (doslovno i figurativno) navijača našega kluba.

Sunce je na početku zasjalo golom istinske legende kluba Želimira Terkeša već u 4. minuti, a dobra igra nastavila se i dalje te je Terkeš uspio opet opasno priprijetiti vratima Segeste u 15. minuti. No, tada Siščani preuzimaju kontrolu nad igrom i Hrkać u 27. zabija iz kornera (uz pomoć leđa našeg Jurjevića). Mislilo se da će utakmica završiti na rezultatu 1:1, ali Zadar nije te sreće što je u 84. minuti potvrdio Dumbović koji iz jednog jedinog Segestinog izravnog udarca prema vratima u cijelom toku utakmice zabija. Eto, koji zaključak napraviti nego da je i Bog okrenuo leđa ovome klubu?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...