Na inicijativu lokalne zajednice, Franto povećao prometnu sigurnost djece

Tijekom posljednjeg radnog dana ovog tjedna, djelatnici tvrtke Franto koja je i inače zadužena za prometne poslove Grada, postavila je novu vertikalnu prometnu signalizaciju na Smiljevcu, točnije u neposrednoj blizini dječjeg vrtića Sunce – Smiljevac.

Mjesto je to na kojem se do jučer u gotovo svim poslijepodnevnim satima stvarao prometni čep, koji je ponajprije ugrožavao one najmlađe, ali i njihove roditelje. Ništa bolje nisu prolazili ni stanari zgrade Ivana Lucića 18, koji su tijekom svih poslijepodneva teško pronalazili parkirna mjesta, no teško su se i kretali svojim limenim ljubimcima, doslovce, vlastitim dvorištem.

Smiljevac, prometna signalizacija

Problematika je sada uvelike riješena, na način svojevrsnog kružnog toka koji se proteže uokolo dječjeg igrališta, a spomenuti prometni znakovi jasno će vozače upozoriti na nova pravila kretanja.

Radovi i postavljanje prometnih znakova financirao je Grad iz proračuna a radove je izveo, kako smo to već i spomenuli, Franto. Cijela ideja protekla je iz mjesnog odbora Smiljevac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...