Premijer Orešković sutra će javno zaprijetiti Karamarku i Petrovu

Prema pisanju HDZ-ovog portala, premijer Tihomir Orešković podnosi ostavku, međutim, izvori N1 to demantiraju. Tim povodom N1 ima specijalnu emisiju.

Portal Direktno.hr je, naime, objavio da njihovi “dobro obaviješteni medijski krugovi” navode kako premijer Tihomir Orešković, tijekom sljedeća 24 sata, namjerava održati vrlo dramatičan govor.

Međutim, to opovrgavaju i Sunčana Glavak i Stjepo Bartulica, koji navode da premijer neće imati nikakvu presicu večeras, kako se pojavila prvotna informacija, dok nam na daljnje upite nisu odgovarali.

“Ne znam ništa o tome da se sprema na ostavku, ali je neviđeno da pola sata prije sjednice vlade premijer izjuri iz vlade bez da ministri znaju što se događa”, kazala je Pusić, navodeći da današnji događaji jesu dramatični.

“Ako je netko namjerno pustio glasinu korz takvu vrstu medija, takvog profila i bliskosti, koja nije istinita, može imati neko značenje”, ustvrdila je.

Mislite da to ima smisla, upitana je.

“Moguće je… Ili ima natruha istine ili netko namjerno proizvodi takvu atmosferu”, kazala je Pusić.

“Očito je da je čovjeka nešto potaknulo na takvu gestu”, kazala je o njegovom odlasku iz Banskih dvora. “Mislim da bi bilo dobro da se kao predsjednik Vlade obrati javnosti, da znamo na čemu smo, jer ovo proizvodi nesigurnost”, ustvrdila je.

“Odlazak premijera Oreškovića bi bio pad Vlade i nove izbore. A ovo nepovjerenje Karamarku bi moglo imati iste posljedice. Ali da se raspada Vlada da bi se izbjeglo izglasavanje o nepovjerenju, neuvjerljivo mi je, iako me ne bi iznenadilo”, rekla je na pitanje o tome je li cilj rušenja Oreškovića spašavanje obraza Karamarku.

Ustavna i politička kriza

Hrvatska se, naime, već tjednima bori s političkom krizom, koja je stala na put povoljnom zaduživanju Hrvatske, zatim nefunkcioniranjem Vlade, a slijedi i skoro glasanje o povjerenju šefu HDZ-a, Tomislavu Karamarku, koji je po svemu do sada pokazao da ne namjerava odstupiti, iako zastupnici u Saboru naginju njegovom opozivu.

Kriza je kulminirala odlaskom Oreškovića iz Banskih dvora i otkazivanjem redovite sjednice Vlade bez objašnjenja, a razloge njegovog odlaska nisu znali ni ministri, koji su čak zvali novinare da im objasne što se zbiva.

Pored toga, Hrvatska je i u ustavnoj krizi, budući da zbog političke krize stranke riskiraju da se ne izaberu suci Ustavnog suda.

Izbio je i veliki sukob na relaciji Mostove PR agencije i Tomislava Karamarka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...