Nastup Lovre Gogorilića, pijanista visoko profilirane i istančane individualnosti

Pijanist visoko profilirane i istančane individualnosti, Lovro Pogorelić održat će recital u Zadru u sklopu Koncertne sezone Zadar 2016. / 2017.

U povodu Dana žena, 8. ožujka svirat će kao Kavalir za klavirom, na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.

Umjetnik koji od svoje sedamnaeste godine redovito koncertira diljem svijeta i ne prestaje očaravati uvjerljivom snagom, prirodnom virtuoznošću, specifičnom ekspresivnošću i istodobno skromnošću i jednostavnošću, predstavit će se kroz djela Modesta Petroviča Musorgskog i Sergeja Prokofjeva.

Na programu će se tako naći jedno od najomiljenijih djela pijanističke literature iz razdoblja romantizma, Musorgskijeva suita Slike s izložbe, te posljednja od takozvane Tri ratne sonate, Sonata br. 8 u B – duru op. 84 Sergeja Prokofjeva.

Lovro Pogorelić izvanredni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Utemeljitelj je i umjetnički voditelj festivala PagArt. Njegove izvedbe zabilježene su na više nosača zvuka u izdanju uglednih diskografskih kuća poput francuske kuće Intrada i hrvatske kuće Dancing Bear, a glazbeni televizijski kanal Mezzo snimio je dokumentarni film o nastanku jednog od njegovih CD – ova. Održao je koncerte i realizirao turneje na više kontinenata.

U slobodno vrijeme Lovro Pogorelić osvaja planinske vrhove.

Prodaja ulaznica:

WWW.ULAZNICE.HR

od petka 3.3.2017.

INFO PULT KNEŽEVE PALAČE

Radnim danima od 11 do 13 i 18 do 20 h

Subotom: od 11 do 13

Nedjeljom: zatvoreno

ISPRED KONCERTNOG PROSTORA

Sat vremena prije početka koncerta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...