Svijetla budućnost Hrvatske; Zadrani Josip i Valentino prvaci Hrvatske u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole

Na Državnom natjecanju iz informatike učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića postigli su zavidne rezultate.

U kategoriji Osnove informatike (za strukovne škole) Josip Vucić i Valentino Vukelić osvojili su prvo mjesto pod mentorstvom Džemaila Spahića.

Vukelić je bio odličan i u kategoriji Algoritmi – programiranje (za gimnazije i strukovne škole). Osvojio je 4. mjesto i time stekao pravo odlaska na Hrvatsku informatičku olimpijadu.

Osim roditelja, prijatelja i kolega iz klupe na uspjeh ovih mladih ljudi posebno je ponosan i ravnatelj zadarske strukovne škole Tihomir Tomčić.

Kao ravnatelj želim istaći da su Josip i Valentino, ne samo izvrsni učenici, već i krasne osobe koje znaju što žele postići u životu te su i nesebični prijatelji koji rado pomažu drugima. No, isto tako želim istaknuti kako ovi njihovi razultati pokazuju svu vrijednost i kvalitetu nastavnika Strukovne škole Vice Vlatkovića te samog programa tehničar za računalstvo koji po mom mišljenju spada u najkvalitetnije četverogodišnje programe. To je definitivno program budućnosti koji učenicima uistinu pruža kompetencije za rad u struci te mogućnost upisa na visoka učilišta, kaže Tomčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...