budite oprezni

Zbog ljetnog računanja vremena mijenjaju se neka prometna pravila; Evo što će policija rigorozno kontrolirati

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U noći sa subote na nedjelju započelo je ljetno računanje vremena, a to znači kako je za većinu vozila prestala obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.
Na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a izuzetak su mopedi i motocikli na kojima tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

S ljepšim vremenom i povoljnijim vremenskim prilikama sve je više vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama pa se vozačima automobila savjetuje da veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima, priopćila je policija.

Također su vozače mopeda i motocikala upozorili na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Biciklisti koji se kreću kolnikom na javnoj cesti imaju obvezu noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti nositi reflektirajući prsluk il reflektirajuću biciklističku odjeću.

Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom također trebaju biti označeni i pješaci, ako se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti, priopćila je policija, prenosi Net.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar