Grad o riskantnoj vožnji autobusa tijekom radova na Branimirovoj obali: “Mi smo poštovali sve propise, vozač je pogriješio!”

Zbog radova na Obali kneza Branimira vozači autobusa primorani su raditi teške prekršaje. S Obale kneza Branimira autobus je preko Ulice 112. brigade ulazio na Ulicu dr. Franje Tuđmana prema križanju sa Ulicom bana Josipa Jelačića ulazeći pritom u traku u kojoj se prometuje u suprotnom smjeru, te skrenuo lijevo u zabranjeni smjer. Treba li netko poginuti da se postavi privremena signalizacija?, upozorila je prije nekoliko dana naša zabrinuta sugrađanka, o čemu smo pisali ovdje.

Odgovor iz Gradske uprave nije trebalo dugo čekati i kako pojašnjavaju, nisu krivi oni, već vozač:

– Grad Zadar je još u travnju 2017.god. ishodio suglasnost od MUP-a, Policijske uprave zadarske, a koja se odnosi na projekt privremene regulacije prometa radi izvođenja radova na popravku kolnika dijela Obale kneza Branimira i dijela Ulice Josipa bana Jelačića u obuhvatu od raskrižja sa Strossmayerovom do raskrižja s Ulicom 112. brigade, kažu iz Grada, dodajući kako je predmetnim projektom, u pogledu autobusnog prijevoza, definirano sljedeće:

– Autobusne  linije  neće  moći prometovati ulicom Obala kneza Branimira  te će se,  nakon stanice  „Mala  Pošta“,  morati  preusmjeriti  na  Ulicu  dr.  Franje  Tuđmana.  Prije  postavljanja  znakova privremene  regulacije  prometa  mora  se  obavijestiti  Liburnija  d.o.o.  kako  bi  mogli  pravovremeno izmjestiti autobusne linije. 

Kako dalje pojašnjavaju, tvrtka Liburnija d.o.o. je 9.svibnja 2017.god. obaviještena o predmetnim radovima te je istoj dostavljen projekt privremene regulacije prometa putem e-pošte, a o predmetnim radovima je obaviještena javnost putem internetskih portala i ostalih medija, i to na dan 12.svibnja 2017.god.

– Neposredno prije  izvođenja radova, a sukladno predmetnom projektu je u ranim jutarnjim satima na dan 15.svibnja 2017.god. (6:00h ujutro)  postavljena sva prometna signalizacija, a s radovima se počelo istog dana u 7:00h. Temeljem svega navedenog, razvidno je da je Grad Zadar u svemu postupio poštujući propise, a glede vozača autobusa, koji je bio primoran napraviti „teške“ prometne prekršaje, konstatiramo da je isti pogriješio i nadamo se da se takve pogreške više neće događati, zaključuju iz Grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...