Mađari posjetili Eskadrilu aviona u Zemuniku

Piloti i zrakoplovni tehničari Ratnog zrakoplovstva Mađarske boravili su od 7. do 8. studenoga 2017., u radnom posjetu u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Oružanih snaga RH u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Pilote i tehničare iz Mađarske primio je zapovjednik Eskadrile aviona 93. zb HRZ i PZO-a pukovnik Željko Harapin, koji je održao i prezentaciju o zadaćama i misijama Eskadrile.

Cilj dolaska mađarskog tima u bazu Zemunik bila je razmjena iskustava na avionu ZLIN-242 L u području letačke obuke, kao i operativnih, zrakoplovno-tehničkih i logističkih posebnosti.

Razgovaralo se i o iskustvima u korištenju aviona u selekcijskom letenju, provedbi temeljne obuke, kao i održavanju aviona ZLIN-242 L, s obzirom da je Ratno zrakoplovstvo Mađarske u svibnju ove godine nabavilo avion ZLIN-242 L.

Zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Harapin rekao je kako je radni posjet Ratnog zrakoplovstva Mađarske bio izvrsna prilika za prenošenje iskustva u obuci, ali i svim segmentima održavanja aviona ZLIN-242L. “Naša Eskadrila koristi avion ZLIN-242 L punih deset godina, pri čemu smo ostvarili sveukupno više od 5000 sati naleta i to prvenstveno kroz obuku pilota”, rekao je pukovnik Harapin naglasivši kako se nada da će Mađarima u provedbi njihovih zadaća, kao i sustavu održavanja koristiti hrvatska iskustva.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...