Majka 18-godišnjakinje: “Vlasnik kafića glasno je pustio muziku kako bi prikrio da se moju kćer mlati u WC-u”

Prošle srijede, 13. lipnja u jednom kafiću na zadarskoj Meladi, 31-godišnji Darko Kovačević brutalno je pretukao 18-godišnju djevojku te je nakon toga pobjegao. Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivane usne, modrice na oba oka… sve su to posljedice s kojima će se nesretna 18-godišnjakinja morati nositi.

Prema izjavama očevidaca, nasilnik je glavom djevojke udarao po rubu umivaonika u toaletu kafića. Jedan pogled na društvene mreže jasno otkriva kako je Darko teška ličnost. Nabildan, ćelav i veliki ljubitelj sportskih automobila čije slike krase njegov profil, Darko je osebujan.

Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu. Policija ipak u svom dnevnom izvješću nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

“Javnost nismo izvijestili o događaju jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima”, rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kad je cijeli slučaj dospio u javnost.

Ipak, potresena majka djevojke u razgovoru za portal Vijesti.hr tvrdi kako navod zadarske policije nije baš najprecizniji.

S njom smo popričali na mobitel baš kad je bila u bolnici, čekala je svoju kćer kojoj su previjali rane od ozljeda zadobivenih u brutalnom ispadu Darka Kovačevića.

Drhtavim glasom govori nam kako je nikad ništa nije razočaralo poput reakcije zadarske policije na slučaj u kojem je njezina kćer premlaćena.

“Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi ‘gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu’. Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna.”

Kod spomenutog propusta policije, prema njezinim sumnjama, ne radi se tek o neefikasnosti i sporoj reakciji, već i o mnogim zakulisnim igrama.

“Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da je i šef kafića, Krešo Bušljeta, zataškavao cijeli slučaj, kao i njegov prijatelj Ante Kokić, koji je te noći također bio u kafiću. To su sve dobri prijatelji i međusobno se sada štite. Kad je Darkov prijatelj i kum, Ante Kokić, došao u WC nakon što je moja kći premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata, a Bušljeta je glasno pustio muziku kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a Ante je sve zataškavao. U međuvremenu su Krešo i Ante prali krv iz kafića kako bi sve prikrili.”

Sporni trenutak u kojem je došlo do brutalnog nasilja u kafiću zabilježen je i na snimkama nadzornih kamera.

“Vlasnik kafića je sakrio snimke, a policija je tek nakon šest dana poslala tehničara da provjeri nadzorne kamere. Je li to normalno?”

Sada joj je najvažnije sačuvati psihološko zdravlje svoje kćerke koja, kako kaže, nema problema s time da prizna svoj dio krivice u cijeloj situaciji, javlja portal Vijesti.hr.

“Moja kći je s njima otišla dva ili tri puta na piće, na večer svoje maturalne izašla je s njime u diskoteku, ali brzo je shvatila o kakvom se čovjeku radi. U njegovom društvu je uvijek bilo droge, šmrkao se kokain, to je nešto strašno. I kad se htjela maknuti od njega, on to očito nije najbolje prihvatio.”

Dodaje kako je šokirana što još nitko od medija nije objavio kako je policija u utorak stigla u kuću spomenutog Ante Kokića, dobrog prijatelja i kuma vlasnika kafića i nasilnika koji joj je pretukao kćer. U pretresu su mu pronašli vatreno oružje i ručnu bombu. Sve će, tvrdi, na vidjeli izaći sutra, kad će se o cijelom slučaju oglasiti i branitelji koje je zatražila za pomoć.

Da stvar bude gora, majka premlaćene djevojke otkriva nam da je prije godinu dana proživjela prvu obiteljsku tragediju.

“Moj suprug mi je bio najmlađi logoraš rata, godinama je bolovao od PTSP-a i objesio se prije godinu dana, ali moram se s ovime boriti kako znam i umijem i neka mi dragi Bog pomogne”, zaključila je majka potresene djevojke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...