Projekt podizanja javne rasvjete na cesti D-306 priveden je kraju

S pet novih tijela javne rasvjete postavljenih uz cestu D-306, značajan komunalni projekt općinskog poduzeća Vir održavanje – gradnje javne rasvjete uz glavnu virsku prometnicu – došao je gotovo do samog kraja.

Preostalo je postaviti samo još dva rasvjetna tijela u naselju Virić i kod novog Sonika, pa će s ukupno 126 tijela moderne LED rasvjete četverogodišnji posao biti okončan.

Napokon smo na samom kraju projekta koji je znatno povećao prometnu sigurnost na otoku i istovremeno glavnu prometnicu na otoku učinio atraktivnijom. Najviše vremena izgubili smo na dobivanju svih potrebnih papira, u prvom redu zbog zemljišta koje je u privatnom vlasništvu, ističe direktor Vir održavanja Marino Radović.

Ovaj je posao virskog komunalnog poduzeća na cesti D-306 samo segment poslova na velikom projektu postavljanja nove javne rasvjete, pa se trenutno širom otoka postavljanju šestmetarska tijela moderne javne rasvjete uz glavne putove i tijela visine četiri metra na pristupnim ulicama.

Tako su na virskoj obilaznici u ulici Put Straže izvršeni zemljani iskopi i postavljeni kabeli za 30 tijela javne rasvjete, a isti ili u nekim slučajevima potpuno dovršen posao s iskopima, kabelima i postavljenim tijelima, odrađen je u ulicama: Šetnica Jadro, Put Podvornic, Laz III, Laz VI, Biskupljača I, IV, VII, XII, XIV, XVI, XVII, XX, potom Put Biskupljače, Miljkovica XVII i Miljkovica XXI te Radnjača XIX, Krčevine IV i Velika Slatina IV.

Ukupno je riječ o više od stotinu novih rasvjetnih tijela samo u spomenutim ulicama.

Ovo je najopsežniji posao našeg poduzeća kojega izvodimo prema ranije usvojenom planu i programu. Konačnom realizacijom ovog projekta na Viru će u konačnici biti preko pet tisuća rasvjetnih tijela, zaključuje direktor Radović. Virsko poduzeće još se može pohvaliti kako je kompletiralo mehanizaciju, jer je odnedavno na terenu u pogonu motorni valjak, odnosno stroj koji je koštao 200 tisuća kuna bez PDV-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...