Nova korona karta Europe; Cijela Hrvatska ostala u crvenom, Zagreb postao tamnocrven

Europski centar za kontrolu bolesti u četvrtak je objavio novu “korona kartu”. Što se Hrvatske tiče situacija se nije naročito mijenjala – cijela zemlja je i dalje u “crvenom”, jedino se Zagreb promijenio na “tamno crveno”.

U tamno crvenoj boji je i cijela Slovenija, ali i baltičke zemlje Litva i Estonija.

Od većih država Njemačka je gotovo cijela u crvenom, Francuska je uglavnom žuta s crvenim i zelenim dijelovima zemlje, a Španjolska varira od crvenog do zelenog, ovisno o dijelu zemlje. Šampion cijepljenja u Europi, Portugal, je sav u žutom.

Najbolja epidemiološka situacija je i dalje u Češkoj, Poljskoj i Danskoj, koje su većinom u zelenom. Također dobro stoji i Mađarska.

Podsjećamo, crvena boja na karti znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Savjetodavna epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...