Renata Sabljar Dračevac zatražila ostavku Nacionalnog stožera: “Smrtnost je zabrinjavajuća, u dva dana izgubili smo 60 osoba”

Zastupnica Renata Sabljar Dračevac (Klub socijaldemokrata) ocijenila je u srijedu da više ne postoji povjerenje prema Nacionalnom stožeru civilne zaštite te zatražila njegovu ostavku.

Zbog velike smrtnosti od covid-19 i krajnje neodgovornosti, tražimo ostavku Nacionalnog stožera i imenovanje ozbiljnih stručnjaka koji bi dosljednošću i stručnošću vratili povjerenje građana, a time i bolju procijepljenost, rekla je zastupnica u slobodnom saborskom govoru.

Prije toga je ustvrdila kako više „nemamo povjerenje“ prema Stožeru, kako je ono izgubljeno „mnoštvom“ nelogičnosti i pogodovanja pojedincima i skupinama od kako je krenula epidemija, od 25. veljače 2020. godine.

Prema neslužbenim podacima, danas imamo 4.400 novih slučajeva, broj aktivnih jučer je bio gotovo 18 tisuća, u zadnjih 48 sati preminulo je 30 oboljelih, navela je Sabljar-Dračevac.

Smrtnost je zabrinjavajuća, jučer i prekjučer izgubili smo 60 osoba, veću stopu smrtnosti imaju samo Litva, Latvija, Bugarska i Rumunjska,  kazala je zastupnica i poručila kako se hitno moraju pronaći razlozi tolike smrtnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...