Umberto Piasevoli: “KK Zadar neće moći bez navijača, situacija s Tornadom mora se riješiti hladnih glava”

Ako netko razumije košarku onda je to svakako Umberto Piasevoli, trener u Školi košarke KK Zadar, ujedno i sportski komentator na Radio Zadru. Berto se osvrnuo na rezultate kluba na samom početku sezone, na dolazak Pavla Marčinkovića i ostale vruće teme u KK Zadru.

 

Kakvi su vaši dojmovi na rezultate KK Zadra na početku sezone ?

– Sigurno da smo očekivali bolji početak, ali to nije ništa novo, posljednjih godina uvijek je isto na startu sezone, ali ima još dovoljno vremena, prvenstvo u domaćoj i u ABA ligi je dugo, iznenađenja su uvijek moguća. Osobno sam očekivao bolje rezultate jer Zadar je za razliku od prethodnih godina na vrijeme složio momčad. Ali sport je takav, rekao bi da ni ono lijepo, kao ni ono manje lijepo ne traje dugo, jednostavno treba raditi, vjerovati u sebe i rezultati će doći, analizira Piasevoli.

 

U čemu je problem u igri Zadra ?

– Vjerujem da pojedini igrači nisu dovoljno mentalno pripremljeni kada nema velikog broja navijača, a ove godine nije neki veliki posjet na utakmicama Zadra, možda je i to problem.  Mislim da momčad ima izuzetno velike rezerve, na primjer, Luković nije zaboravio igrati košarku, veliko je pojačanje i jednostavno on to mora pokazati na parketu, kaže Berto.

 

U klub se vratio i naš Zadranin Pavle Marčinković ?

– Pavle je momak koji je prošao kompletnu zadarsku školu košarke, u ono dječačko vrijeme, rekao bi, bio je pomalo žgoljav, možda ga na vrijeme neki nisu ni prepoznali. Gdje god je igrao davao je sto posto svojih mogućnosti, i u Zadru, Ciboni, Splitu, Pavle je davao maksimum, mislim da je on istinsko pojačanje za Zadar ovog trenutka, u prilog tome govori i njegova statistika u prva tri kola HT Premijer lige, kada je nastupao za Sonik Puntamiku, veli Berto.

 

Kako komentirate ružne i neshvatljive povike jednog dijela navijača sa tribine gdje je smješten Tornado ?

– Uvijek je to neugodno čuti kada se napada bilo koga, a posebno naš Zadranin. Mislim da navijači trebaju biti uz klub, ne znam i nije mi jasno da li je Tornado imao nekakav dogovor, neke svoje interne odluke da tako ružno skandiraju Pavlu, ili je to bila njihova brzopletost jednog dijela tih navijača. To svakako nije bilo lijepo ni za čuti, ni za vidjeti.  Još više me iznenadilo što je Tornado napustio dvoranu, oni moraju uvijek biti uz klub, i u dobru i u zlu , jasan je trener i radio komentator.

 

Je li Marčinkovićev grijeh što je nastupao za Cibonu ?

– Nikakve loše namjere nije bilo od Pavla što je zaigrao za Cibonu,  to je sve mladost, to je sve normalno i to je sve za ljude. Recimo, Davor Marcelić to ne bi nikad napravio, tako se veselio u dresu Cibone jer nije takav karakter, on je miran dečko, Pavle je temperamentan, ali nije bilo nikakve loše namjere s njegove strane. Puno igrača iz Zadra nastupilo je za Cibonu, sjetimo se samo Kreše Ćosića, Marka Popovića, Roka Stipčevića, Branimira Longina. Posebno bi istaknuo Stipu Šarliju koji je u ratno vrijeme održao KK Zadar. Po meni je Šarlija jedan od prvih pet najboljih igrača kluba u povijesti, sjetimo se što je sve Šarlija proživljavao, kakve sve neugodnosti kad je dolazio u Zadar, iskren je Piasevoli.

 

Kako to sve skupa riješiti s Tornadom ?

– Ovo se mora riješiti hladnih glava, jednim normalnim razgovorom, jer Zadar bez navijača nije pravi Zadar. Za svaki razgovor je potrebno dvoje, KK Zadar jednostavno neće moći bez navijača, po tome smo mi i poznati i zato smo na kraju krajeva i grad košarke, kaže Berto.

 

Škola košarke, tu ste trener, jeste li zadovoljni kako se radi ?

– Izuzetno smo zadovoljni, zadnje dvije godine nedostajala su nam ta natjecanja, ali baza nam stalo raste, što pokazuju i odlični rezultati omladinskog pogona KK Zadar. Ima u KK Zadru mladih  igrača koji mogu postati dobri klupski igrači, a za postati vrhunski igrač najprije se takav moraš roditi, jasan je stari lisac rodom iz Sali s Dugog otoka.

 

Jeste li za to da Grad Zadar klubu da dodatna tri milijuna kuna iz proračuna ?

– Mislim da će Grad Zadar morati stati uz KK Zadar, sigurno da sve treba biti transparentno, zapitajmo se što ustvari želimo, klub na vrhunskoj razini ili to uopće ne želimo, govori Piasevoli.

 

Sportski komentator ste na Radio Zadru već dosta godina, kako se snalazite za mikrofonom ?

– Kao riba u vodi, pripremam se za svaki radio prijenos, to nešto trenersko je u meni, pa možda i koji put nešto i kažem drugačije, kroz smijeh je završio Umberto Piasevoli.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...