Ispitan 48-godišnjak, tukao ženu i razbijao inventar kuće pred maloljetnim djetetom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i kazneno djelo povrede djetetovih prava.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 3. rujna 2021. do 8. veljače 2022. u jednom mjestu pored Zadra, u obiteljskoj kući u kojoj živi zajedno sa svojom suprugom i maloljetnim djetetom, postupio protivno odredbama čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, svjestan da takvim ponašanjem utječe na psihički status oštećenice, te da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svog maloljetnog djeteta. Osnovano se sumnja da je u alkoholiziranom stanju, u prisutnosti maloljetnog djeteta, učestalo svoju izvanbračnu suprugu verbalno i fizički napadao te ju vrijeđao, kao i da je razbijao inventar kuće, što je kod oštećenice izazvalo osjećaj poniženosti i srama, dok je kod djeteta ugrozilo pravilan psihofizički razvoj”, piše u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...