U Dračevcu i Lovincu grade se društveni domovi

U tijeku su izgradnje društvenih domova u Dračevcu Ninskom i Lovincu. Dom u Lovincu će se sastojati od prostorije za sastanke, sanitarnog čvora i ugostiteljskog prostora, ukupne površine 140 kvadrata.

Onaj u Dračevcu imat će dva ureda, ugostiteljski prostor, sanitarne čvorove i natkrivenu terasu. Površina zatvorenog dijela tog doma iznosit će 114 kvadrata, a sa natkrivenom terasom 169 kvadrata.

Obje zgrade imat će samo jednu etažu, prizemlje, kako bi bile lako dostupne svima.

Radovi se izvode u dvije faze, a u tijeku je prva faza koju izvodi tvrtka Visočane d.o.o. s prvom, roh bau fazom, kasni se zbog vremenskih neprilika (kiše). Po ugovoru su radovi trebali biti gotovi do kraja godine, međutim rokovi će se morati produžiti. Unatoč tomu, nema razloga za raskidanje ugovora i radovi na prvoj fazi trebali bi biti gotovi do 31. ožujka 2023.

Iza toga će biti raspisan javni natječaj za drugu fazu uređenja domova, za što su sredstva također predviđena proračunom za iduću godinu.

Vrijednost radova na domu u Lovincu je 496.018 kuna s PDV-om, a onoga u Dračevcu 571.798 kuna s PDV-om, javljaju iz Općine Poličnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...