Radovi u tijeku; U ‘Jadrolinijoj kućici’ niknut će ugostiteljski objekt, doznajemo tko ulazi u posao i koliki je zakup

‘Jadrolinijina kućica’ na Liburnskoj obali dobiva novo ruho. Napušten, trošan i zapušten prostor vapio je za obnovom.

Spominjalo se i njegovo rušenje, a kako bi to spriječili iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom odlučili su ga dijelom ustupiti za komercijalne svrhe.

Radovi na Liburnskoj su u tijeku, a od pročelnika Tomislava Korone doznajemo tko ulazi u prostor i koja će biti njegova namjena.

Grad Zadar je tijekom 2022. godine objavio natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Liburnska obala, kolokvijalno Jadrolinijine agencije za prodaju karata. Najvišu ponudu dalo je društvo Auctor Zadar d.o.o. Riječ je o 22,50 eura po metru kvadratnom. Ugovor je sklopljen sredinom rujna i nakon Nove godine započeti su radovi. U prostoru veličine 55 kvadrata nalazit će se ugostiteljski objekt, potom Jadrolinijin odjel za prodaju karata i dva toaleta, ženski i muški koji će biti javni, upoznaje nas pročelnik.

Intervencije u prostoru prepoznatljive žute kućice na obali podno bedema udahnut će novi smisao i aktivni život.

Radilo se o zgradi koja je vapila za kompletnom obnovom. Proračun odjela je mali za takva velika ulaganja, a građani će na ovaj način dobiti sadržaj. Jadrolinija će napraviti jedan jako lijep prostor unutar objekta. Mislim da se stvorila dobra kohezija između javnog i privatnog interesa. Zadovoljni smo mi kao dionik tog prostora, a vjerujem da će biti i naši gosti koji već pristižu u velikom broju, zaključuje Korona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...